MINISTAR LJUBAVNICU HTEO DA ZAPOSLI U VLADU: Skandal u Italiji - u suzama sve priznao i ponudio ostavku premijerki Meloni

Novosti online

05. 09. 2024. u 15:40

ITALIJANSKI ministar kulture Đenaro Sanđulijano priznao je da je u svoj najbliži tim pokušao da zaposli ljubavnicu, influenserku Mariju Rosariju Boću.

МИНИСТАР ЉУБАВНИЦУ ХТЕО ДА ЗАПОСЛИ У ВЛАДУ: Скандал у Италији - у сузама све признао и понудио оставку премијерки Мелони

Foto: Instagram printskrin/mariarosariabocciaofficial

U emotivnom intervjuu za RAI, Sanđulijano je u suzama priznao šta je pokušao da uradi, te otkrio kako je premijerki Đorđi Meloni ponudio ostavku, ali je ona odbila.

Skandal u Italiji je izbio kada je Marija Rosarija Boća, influenserka sa blizu 80.000 pratilaca na Instagramu, objavila da je postala savetnica ministra za kulturu.

Ministarstvo kulture je to odmah negiralo, ali je Boća zatim objavila snimke sa službenih putovanja na koja je išla kao Sanđulijanijeva suputnica, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ministar, koji je oženjen, priznao je da ga je Boća pratila na poslovnim putovanjima i tvrdio je da joj jeste inicijalno ponudio mesto savetnice, ali je kasnije “povukao” ponudu nakon što je primio savet da bi to mogao biti sukob interesa zbog njihove “privatne, sentimentalne” veze.

Sanđulijano je insistirao na tome da nisu korišćena javna sredstva za plaćanje njegovih putovanja sa influenserkom i da ona nije imala pristup poverljivim dokumentima.

U suzama se izvinio supruzi i premijerki Đorđi Meloni “zbog sramote koju je naneo njima i vladi.”

To je drugi skandal koji je pogodio Ministarstvo kulture ove godine, budući da je Sanđulijanov podređeni, tadašnji državni sekretar za kulturu Vitorio Skarbi, dao ostavku u februaru nakon što je optužen za prodaju ukradenih umetničkih dela.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN OTKRIO KO JE RUSIMA FAVORIT NA AMERIČKIM IZBORIMA: Ako se tako zarazno smeje...