"NEĆEMO PODRŽATI SANKCIJE RUSIJI": Azerbejdžan pružio podršku Vladimiru Putinu

Novosti online

06. 09. 2024. u 15:29

Azerbejdžan neće podržati sankcije Rusiji, rekao je danas predsednik te zemlje Ilham Alijev i istovremeno poručio da je Baku spreman da učestvuje u rešavanju sukoba između Kijeva i Moskve.

НЕЋЕМО ПОДРЖАТИ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ: Азербејџан пружио подршку Владимиру Путину

Foto: Grigory Sysoyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"Smatramo da su naši odnosi sa Rusijom i Ukrajinom veoma dobri. Podržavamo teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine i svih zemalja, ali u isto vreme nismo bili i nećemo biti deo kampanje protiv Rusije", rekao je predsednik Azerbejdžana na međunarodnom forumu u Černobiju u Italiji, prenosi agencija RIA Novosti.

Poručivši da je Baku spreman da učestvuje u rešavanju konflikta između Kijeva i Moskve, Alijev je objasnio da je takvo posredovanje sasvim moguće jer je Azerbejdžan, zajedno sa Rusijom i Ukrajinom, bio deo SSSR-a, a "multilateralne veze se održavaju na nivou ličnih kontakata i na političkom nivou".

"Azerbejdžan može da igra određenu ulogu u ovom procesu, imajući u vidu pragmatizam odnosa sa obema zemljama. Znam da ima mnogo drugih koji žele da učestvuju u tome", dodao je predsednik Azerbejdžana.

Alijev boravi u radnoj poseti Italiji na poziv italijanskog predsednika Serđa Matarele.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena leti iz tenisa zbog dopinga?!