"RUSIJA, KINA I IRAN POKUŠAVAJU DA UTIČU NA IZBORE": Evo šta je sve rekao zvaničnik obaveštajne službe SAD

Novosti online

06. 09. 2024. u 18:27

RUSIJA je najaktivniji strani protivnik koji pokušava da utiče na američke predsedničke izbore koji će biti održani 5. novembra, dok je Kina više usredsređena na kandidate na nižem nivou, izjavio je danas visoki zvaničnik američke obaveštajne službe.

РУСИЈА, КИНА И ИРАН ПОКУШАВАЈУ ДА УТИЧУ НА ИЗБОРЕ:  Ево шта је све рекао званичник обавештајне службе САД

Foto: AP

Zvaničnik je rekao da je Iran aktivniji nego u prethodnim ciklusima, pojačavajući svoje napore da utiče na birače uoči predsedničkih i izbora za Kongres, preneo je Rojters.

Američka obaveštajna zajednica izdaje privatna upozorenja metama operacija stranog uticaja, dodao je zvaničnik na brifingu.

Brifing je usledio nakon američkih optužbi za pranje novca protiv dvoje zaposlenih u ruskom državnom mediju RT u sredu zbog, kako su zvaničnici rekli, namere da se angažuje američka kompanija da proizvodi onlajn sadržaj kako bi uticala na predsedničke izbore 2024.

Zvaničnici Ministarstva pravde naveli su da su dvojica zaposlenih koristili lažne kompanije i lažne ličnosti da plate 10 miliona dolara neidentifikovanoj kompaniji iz Tenesija za proizvodnju video snimaka na društvenim mrežama sa ciljem da pojačaju političke podele u SAD.

BONUS VIDEO:

PUTIN STIGAO U MONGOLIJU: Pogledajte doček koji je priređen povodom dolaska ruskog predsednika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN OTKRIO KO JE RUSIMA FAVORIT NA AMERIČKIM IZBORIMA: Ako se tako zarazno smeje...