MILIONI GRAĐANA JEMENA IZAŠLO NA ULICE: "Nacija ostaje čvrsta u svojoj podršci imučenom Palestinskom narodu"

Novosti online

07. 09. 2024. u 11:21

PREKO milion Jemenaca okupili su se širom zemlje i u glavnom gradu Sani kako bi digli svoj glas protiv izraelskog terora nad nedužnim Palestincima.

МИЛИОНИ ГРАЂАНА ЈЕМЕНА ИЗАШЛО НА УЛИЦЕ: Нација остаје чврста у својој подршци имученом Палестинском народу

Foto Tanjug/AP/Osamah Abdulrahman

U provincijama Sa'ada, Rajmah i Ma'rib, kao i u više okruga Amran, Ib Taiz Hađah, Damar i al- Cavf, bilo je preko 70 masovnih demonstracija u znak podrške Gazi.

Ovonedeljni skupovi su se odvijali pod sloganom "Rođenje Proroka uputstva. Poziv za podršku Gazi i Al Aksi", budući da se događaji poklapaju sa datumom rođenja Proroka Muhameda.

Demonstranti u glavnom gradu, objavili su saopštenje, kritikujući izraelski režim zbog njegovog "zločina veka u Gazi, kao i zapadnjačke pristalice režima".

Jemeski narod, naglašava u izjavi da ćše nastaviti svoje milionske marševe sve dok Gaza ne pobedi.

U izjavi se takođe navodi da će Jemenska nacija ostati čvrsta "u svojoj principijelnoj podršci izmučenom palestinskom narodu".

Veruje se da će broj masovnih propalestinskih protesta porasti na 363 u glavnom gradu kao i u ostalim jemenskim provincijama kako prenosi Al Majadin.

Jemenske naoružane snage izjavile su da neće prestati sa napadima dok ne prestanu "neumoljive" izraelske kopnene i vazdušne ofanzive u Gazi.

U četvrtak je vođa jemenskog pokreta otpora Ansarulah optužio određene arapske režime jer "sede skrštenih ruku dok Izrael sa svojom brutalnošću protiv izmučenih palestinskih naroda i skrnavi svetu muslimansku knjigu Kuran u opkoljenom Pojasu Gaze"

-Arapske zemlje jednostavno posmatraju zločine cionističkog režima nad Palestincima, podmetanje požara u džamijama i skrnavljenje kopija Časnog Kurana bez zauzimanja jasnog stava u tom pogledu - rekao je Abdul Malik al Houti.

(Vijesti)

BONUS VIDEO:
LANSIRANE HAMASOVE RAKETE: Prvi put posle četiri meseca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANKETA NOVOSTI Da li Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić zaslužuju novi Piksijev poziv?