KAMALA PRIGOVARA: Predizborni tim Haris brine da će ona biti sputana pravilima koje je dogovorio Bajden

Novosti online

07. 09. 2024. u 16:31

POTPREDSEDNICA SAD i kandidatkinja demokrata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Kamala Haris je planirala da iznese prigovore, proveri činjenice i direktno ispituje bivšeg predsednika SAD i kandidata republikanaca Donalda Trampa dok on bude govorio tokom debate sledeće nedelje.

КАМАЛА ПРИГОВАРА: Предизборни тим Харис брине да ће она бити спутана правилима које је договорио Бајден

Tanjug


- Ali sada, kada su finalizovana pravila da se kandidati ne oglašavaju kada govore njihovi protivnici, zvaničnici iz izbornog štaba navode da se savetnici Harisove muče da preprave svoj predlog obraćanja - preneo je Politiko.

Harisova i njen tim, koji su bili smešteni u Picburgu na višednevnom debatnom kampu, želeli su mikrofone koji neće biti isključivani, međutim, umesto toga biće joj vezane ruke na osnovu pravila, koja je ispregovarao tim predsednika SAD Džozefa Bajdena ranije ovog leta.

- Trampovi najgori trenuci u debatama su kada se uznemiri i pukne. I oni su to izbacili - rekla je pomoćnica Harisove iz njenog predizbornog štaba iz 2020, koja nije želela da bude imenovana.

Pojedine demokrate odbacuju frustracije predizbornog štaba Harisove oko debate koja će biti održana u utorak u Filadelfiji, dok drugi navode da promena pravila i njeno ograničeno iskustvo u nacionalnim opštim izbornim debatama i intervjuima otkako je postala kandidat demokrata mogu uticati na njen učinak u debati.

Trampov viši savetnik Džejson Miler rekao je da je predizbornom štabu drago što je predizborni štab Harisove "konačno prihvatio već dogovorena pravila debate koja su oni napisali", dodajući da Amerikanci žele da čuju kako oba kandidata iznose svoje konkurentne vizije glasačima, neopterećeni onim što je bilo. 

- Nema beleški, nema sedenja, nema unapred kopija pitanja - kazao je on.

Očekuje se da će Harisova učestvovati u nekoliko 90-minutnih "lažnih" debata u narednih nekoliko dana. 

BONUS VIDEO: TRAMP NAPISTIO SUDNICU: Trenutak kad nekadašnji predsednik SAD odlazi uz velike mere obezbeđenja


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANKETA NOVOSTI Da li Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić zaslužuju novi Piksijev poziv?