"RUSIJA JE POBEDILA": Zaharova sasula istinu u lice Zapadu

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

08. 09. 2024. u 17:54

ODBIJANjE većine zemalja da podrže antirusku liniju i realizacija najsloženijih mehanizama za održavanje stabilnosti predstavljaju pobedu za Rusiju, saopštila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

РУСИЈА ЈЕ ПОБЕДИЛА: Захарова сасула истину у лице Западу

Foto: Tanjug/Alexander Demyanchuk/TASS Host Photo Agency Pool via AP

- Mislim da je ovo pobeda - rekla je Zaharova ruskim medijima.

Ona je istakla da je Rusija „pronašla neverovatno složene formulacije, formule i mehanizme za izlazak iz situacije“. Uprkos činjenici da se predviđalo da su pred zemljom užasna vremena bez hrane, lekova, odeće i automobila, Rusija je uspela da održi stabilnost i čak da napreduje.

Prema rečima diplomate, mnoge zemlje su shvatile da bi podržavanjem antiruske linije pucali sebi u noge, zbog čega je ovo što se desilo nazvala „pobedom zdravog razuma”. Pored toga, Zaharova je istakla poteškoće sa kojima se ruski biznis suočio i na kraju prevazišao - a to je već „pobeda duha“.

Ranije je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla da sankcije EU ne mogu da potkopaju rusku ekonomiju. Uprkos proračunima stratega EU, ruska ekonomija nije postala žrtva evropskih sankcija.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTESNO Divna je umrla, a Karleuša ovo NIKAD VIŠE nije uradila: Kada smo je izneli iz kuće...