"NISAM RAZGOVARALA SAM MAKRONOM" Le Pen: Ja nisam njegov direktor za ljudske resurse

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

08. 09. 2024. u 23:30

LIDERKA desničarskog Nacionalnog okupljanja (RN) Marin Le Pen demantovala je danas navode francuskog lista "Žurnal di dimanš", da je u četvrtak razgovarala sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, koji je želeo da osigura da se ne blokira izbor novog premijera pre nego što iznese politički program.

НИСАМ РАЗГОВАРАЛА САМ МАКРОНОМ Ле Пен: Ја нисам његов директор за људске ресурсе

Foto: Depositphotos/Printscreen

Marin Le Pen je demantovala da je aktivno učestvovala u imenovanju Mišela Barnijea za novog premijera Francuske, preneo je francuski dnevnik "Figaro". 

- Ja nisam direktor Emanuela Makrona za ljudske resurse, a štaviše, mislim da samo premijer iz Nacionalnog okupljanja može da sprovede projekat Nacionalnog okupljanja -  rekla je novinarima liderka poslanika RN, dok se vraćala u svoje uporište, šetajući buvljom pijacom u Enen-Bomonu, praveći selfije i rukujući se sa ljudima.

U članku "Žurnal di dimanš" tvrdi da je Makron pozvao Le Penovu u četvrtak da bi osigurao da RN neće sabotirati novog premijera pre nego što iznese politički program. 

- Primio nas je Emanuel Makron, rekli smo (...) koji su za nas kriterijumi, uslovi, da Nacionalno okupljanje ne blokira premijera koji će biti izabran - izjavila je ona.

Le Penova je ocenila da "ne bi bilo razumno blokirati (Mišela Barnijea) nakon iznošenja polittičkog programa, za koji misli da će sasvim sigurno odgovarati nadama koje (RN) ima u vezi sa nizom značajnih tema. 

- Ali novoj vladi će se suditi po njenim postupcima -  istakla je ona.

Iako je za Mišela Barnijea rekla da je "čovek koga treba poštovati", ona je dodala da ne treba zaboraviti "da je (on) celu svoju karijeru proveo u političkoj porodici koja nije učinila ništa osim razočarala Francuze u odnosu na obećanja koja je davala decenijama".
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANKETA NOVOSTI Da li Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić zaslužuju novi Piksijev poziv?