SIRSKI OTKRIO SVE DETALJE: Ovo je razlog zašto je Kurska oblast izabrana za napad

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

09. 09. 2024. u 08:15

UKRAJINA je za napad izabrala Kursku oblast jer se ispostavila kao najslabija tačka u odbrani ruske vojske, rekao je u intervjuu za Si-En-En glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandar Sirski.

СИРСКИ ОТКРИО СВЕ ДЕТАЉЕ: Ово је разлог зашто је Курска област изабрана за напад

Foto: Profimedia

Prema navodima Sirskog, Rusi su planirali da iskoriste tu teritoriju kao odskočnu dasku za dalje akcije, a posebno za napad na Sumski region.

Tvrdi da su Rusi hteli da probiju granicu nekoliko dana posle ofanzive u pravcu Harkova.

-  Za nas je ovaj pravac uvek bio pretnja, pa smo, procenjujući naše mogućnosti, izabrali najslabiju tačku u odbrani neprijatelja, u njegovoj strukturi - objašnjava Sirski.

Objašnjava da je to smanjilo opasnost od napada ruskih trupa i prenelo borbu na teritoriju Rusije, prenosi UNIAN.

Oružane snage Ukrajine stvorile su svoju bezbednosnu zonu u Kurskoj oblasti, ističe Sirski.

- Kada su Rusi počeli da trpe gubitke u Harkovskoj oblasti, bili su prinuđeni da tamo prebace jedinice koje su se nalazile u Kurskoj oblasti. Međutim, uprkos neuspehu operacije, okupatori nisu želeli da odustanu od svog plana i razmotrili su ovu odskočnu dasku za svoje dalje akcije - dodao je Sirski.

Kaže da je, zahvaljujući operaciji u Kurskoj oblasti, bilo moguće ne samo da se obezbedi Sumska oblast, već i da se popuni fond za razmenu sa ruskim okupatorima.

(UNIAN)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MA, KAKAV DOPING, JA SAM NAJBOLJI! Janik Siner osvojio Ju-Es open 2024 posle neviđenog skandala, slede tektonske promene na ATP listi