AMERIČKI PREDSEDNIK 532 DANA NA ODMORU: Opušteno tokom 40 odsto mandata

I.S.

09. 09. 2024. u 16:47

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden proveo je 532 dana na odmoru, što je oko 40 odsto od 1.326 dana na najvišoj državnoj funkciji, prenosi Njujork post, pozivajući se na podatke republikanskog Nacionalnog komiteta. Kako se navodi, prosečnom Amerikancu, koji ima 11 dana godišnjeg odmora, trebalo bi otprilike 48 godina da akumulira taj broj slobodnih dana.

АМЕРИЧКИ ПРЕДСЕДНИК 532 ДАНА НА ОДМОРУ: Опуштено током 40 одсто мандата

Foto: Tanjug/AP

- Bajden koji čvrsto spava u svojoj stolici na plaži dok su Amerika i svet u plamenu definisaće njegov mandat - rekao je Mark Paoleta, bivši republikanski generalni savetnik kancelarije za budžet Bele kuće.

Bajdenovi saradnici su, u više navrata, tvrdili da on, kao i prethodni predsednici, radi na daljinu i da je uvek dostupan.

U poređenju sa Bajdenom, bivši predsednik Donald Tramp proveo je 26 odsto mandata na ličnim putovanjima van Vašingtona, odnosno 381, od 1.461 dana na funkciji. Ronald Regan i Barak Obama bili su na odmoru samo 11 odsto vremena tokom dva mandata, a Džimi Karter je uzeo tek 79 slobodnih dana, to jest, pet procenata svog mandata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Zajedno do Pariza i pobedničkog postolja: Meridian fondacija podržala srpskog paraolimpijca (VIDEO)