MORAMO BITI SPREMNI ZA SVAKI SCENARIO: Udarna Putinova poruka na najvećim pomorskim vežbama Rusije u poslednjih 30 godina

Novosti onlajn

10. 09. 2024. u 15:09

RUSIJA održava najveće pomorske manevre u poslednjih 30 godina, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin koji preko video-veze prati vežbe "Okean-2024".

МОРАМО БИТИ СПРЕМНИ ЗА СВАКИ СЦЕНАРИО: Ударна Путинова порука на највећим поморским вежбама Русије у последњих 30 година

Foto: Profimedia

- Rusija mora da bude spremna za svaki razvoj događaja, a ruska vojska da bude u stanju da odbije vojnu agresiju na bilo kom pravcu - poručio je on i dodao da će Rusija nastaviti da jača mornaricu i sve druge vidove Oružanih snaga i da razvija njihove kapacitete, uključujući i nuklearne snage.

Foto: Tanjug/AP photo

Putin je upozorio da SAD nastoje da ostvare vojnu dominaciju i provociraju trku u naoružanju.

- Amerikanci već rade na prebacivanju i razmeštanju svojih raketa u Azijsko-pacifičkom regionu - istakao je on.

Foto: Tanjug/AP photo

Po njegovim rečima, Rusija će nastaviti da jača svoju mornaricu i sve vrste snaga i povećava njihove sposobnosti, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Foto: Tanjug/AP photo

- Nastavićemo da jačamo našu mornaricu, uključujući njenu stratešku nuklearnu komponentu. Sistematski i sveobuhvatno ćemo unapređivati sve rodove vojske, povećavati udarne sposobnosti, unapređivati obuku brodskih posada, obalnih i avijacijskih jedinica, uzimajući u obzir realna iskustvo iz borbi i učiniti sve što je potrebno za pouzdanu zaštitu Rusije i naših građana - rekao je Putin tokom komandno-štabne vežbe „Okean-2024“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSKUPLJI POKLON KOJI JE TITO DOBIO: Poslao ga je predsednik Amerike lično, a doneli astronauti sa Meseca (FOTO)