PUCALA U HRISTA I BOGORODICU PA PODNELA OSTAVKU: Švajcarska političarka poreklom iz BiH izazvala pravi haos (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

10. 09. 2024. u 15:15

ŠVAJCARSKA političarka Sanija Ameti, poreklom iz Bosne i Hercegovine, podnela je ostavku na mesto lidera Liberalne zelene partije u Cirihu nakon skandala sa fotografijama koje je objavila na društvenim mrežama na kojima se vidi da je kao metu za gađanje koristila sliku sa hrišćanskim motivom.

ПУЦАЛА У ХРИСТА И БОГОРОДИЦУ ПА ПОДНЕЛА ОСТАВКУ: Швајцарска политичарка пореклом из БиХ изазвала прави хаос (ФОТО)

Foto: Sputnjik/printskrin

Činjenica da je Ameti, muslimanka i odbornik iz Ciriha, kao metu za gađanje iz sportskog pištolja koristila sliku Bogorodice koja u naručju drži Isusa Hrista izazvala je salvu osuda, a njena stranka razmatra postupak isključenja, navode švajcarski mediji.

- Po mišljenju rukovodstva stranke, nastavak članstva Sanije Ameti narušio bi ugled Zelenih liberala. Kako bi se sprečila dalja šteta, stranka traži da se odmah pokrene postupak za isključenje - saopšteno je iz te stranke.

Reagovala je i omladinska grupa desničarske Švajcarske narodne partije, koja je podnela krivičnu prijavu protiv Ametijeve zbog kršenja slobode veroispovesti, prenosi Svis info.

Nikolas Rimoldi, osnivač Mas-Vol, pokreta formiranog u znak protesta protiv mera pandemije, takođe je najavio da će protiv Ametijeve podneti tužbu.

Sanija Ameti, 32-godišnja političarka, u nedelju uveče je izbrisala fotografije i uputila izvinjenje.

Rekla je da je slučajno kod sebe imala katalog umetnosti i da nije obraćala pažnju na verski sadržaj slike. Slika je, prema navodima lokalnih medija, reprodukcija srednjovekovnog italijanskog umetnika preuzeta iz ilustrovanog kataloga.

Švajcarski mediji su objavili fotografije na kojima se Sanija Ameti vidi sa sportskim pištoljem tokom treninga gađanja, kao i sliku Marije i Isusa izrešetane hicima.
Kako navodi RT, članovi porodice Sanije Ameti došli su u Švajcarsku kao izbeglice iz Bosne i Hercegovine 90-ih godina prošlog veka.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PAVKOVIĆ OTKRIO ŠTA MU JE ĐINĐIĆ REKAO: Dosmanlije imale kukavički plan za 6. oktobar