1.750 ZATVORENIKA NA SLOBODI: Ponestaje prostora u zatvorima u Velikoj Britaniji

Novosti online

10. 09. 2024. u 18:43

BRITANIJA je počela danas da oslobađa oko 1.750 zatvorenika iz zatvora u sklopu napora da se oslobodi prostor u kaznenim institucijama.

1.750 ЗАТВОРЕНИКА НА СЛОБОДИ: Понестаје простора у затворима у Великој Британији

Foto Pixabay free images

Zatvorenici u Engleskoj i Velsu koji izdržavaju kaznu kraću od pet godina puštaju se na slobodu nakon što su odslužili 40 odsto kazne u popravnim ustanovama, a ne 50 procenata kao do sada, ali program isključuje one koji su počinili seksualno nasilje ili nasilje u porodici i one koji služe četiri ili više godina zbog nasilnih zločina.

Vlada je saopštila da je njena politika oslobađanja oko 1.750 zatvorenika učinjena u nameri da se izbegne "potpuni kolaps sistema krivičnog pravosuđa", ali zatvorenici koji su danas pušteni rekli su da nemaju gde da odu i strahuju da bi lako mogli da prekrše uslove puštanja na slobodu, preneo je Skaj njuz.

Ispred zatvora Brikston, na jugu Londona, 26-godišnji muškarac, pušten nakon što je odslužio 17 meseci, ili 40 odsto kazne zbog nanošenja teških telesnih povreda, rekao je da se nada da će naći posao nakon što je završio kurs krečenja i dekoracije u zatvoru.

- Morate da se rehabilitujete (u zatvoru). Ja sam to uradio -  rekao je bivši zatvorenik koji nije želeo da bude imenovan, za Skaj njuz.

Drugi koji su izlazili iz zatvora kategorije C bili su manje optimistični u pogledu svojih izgleda "napolju".

BONUS VIDEO:

EKVADORSKI ZATVOR: Pogledajte kako izgleda kad uđe 1000 vojnika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner ipak leti iz tenisa zbog dopinga?! Uopšte nije istekao rok, iako to mnogi tvrde!