POČINJU PRIPREME ZA DEBATU U FILADELFIJI: Očekuju se protesti

Tanjug

10. 09. 2024. u 22:51

FILADELFIJA u Pensilvaniji večeras će biti u centru pažnje cele Amerike, kada se Kamala Haris i Donald Tramp suoče u televizijskoj debati koja bi mogla da ima veliki uticaj na novembarske izbore.

ПОЧИЊУ ПРИПРЕМЕ ЗА ДЕБАТУ У ФИЛАДЕЛФИЈИ: Очекују се протести

Tanjug

Dvoje političara, koji se nikada nisu sreli uživo, vodiće debatu koja počinje u 21 sat po lokalnom vremenu, i traje 90 minuta, a domaćin je televizija Ej-Bi-Si njuz.

Policija je spremna za proteste, pošto propalestinske grupe, ogorčene zbog podrške Haris Izraelu, planiraju da održe demonstracije.

Barikade su podignute oko Nacionalnog centra za ustav, mesta gde se održava debata, pa građanima nije dozvoljen pristup istorijskoj lokaciji gde se nalaze Zvono slobode i Hol nezavisnosti, gde je potpisan američki ustav.

Za to vreme, u nekoliko gradskih barova i univerziteta planiraju se žurke na kojima će se grupno gledati debata, piše Glas Amerike.

Najviši zvaničnici Demokratske partije će se okupiti u jednom hotelu da zajedno gledaju debatu, a očekuje se da će im se posle TV duela pridružiti Kamala Haris.

Trampovi planovi posle debate još nisu poznati. Sa svojih 19 elektora, Pensilvanija donosi najviše glasova od svih još neopredeljenih država za koje se očekuje da će presuditi izbore.

Većina analitičara predviđa da će, ko god da osvoji Pensilvaniju, pobediti u trci za Belu kuću.

BONUS VIDEO:

AMERIKA U POSETI PEKINGU: Saliven savetnik za nacionalnu bezbednost u ,,kritičnoj,, misiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UZ OSIGURANJE DO BEZBEDNE VOĆARSKE PROIZVODNJE Kompanija „Dunav osiguranje“ je i ove godine podržala Sajam šljive u Osečini