JOŠ JEDNA TUŽBA PROTIV DONALD TRAMPA: Ovaj bend je zabranio korišćenje njihove muzike u kampanji

Jovana Švedić

11. 09. 2024. u 00:23

VAJT Strajps (White Stripes) priključuju se grupi umetnika koji su uputili tužbe republikanskom kandidatu Donaldu Trampu za korišćenje muzike tokom predsedničke kampanje

ЈОШ ЈЕДНА ТУЖБА ПРОТИВ ДОНАЛД ТРАМПА: Овај бенд је забранио коришћење њихове музике у кампањи

Foto: AP

Džek i Meg Vajt, bivši članovi rok dua Vajt Strajps, podneli su u ponedeljak tužbu federalnom sudu u Njujorku, optužujući Trampa i njegovu kampanju za „flagrantno prisvajanje“ i kršenje autorskih prava na njihovu pesmu „Seven Nation Army“ iz 2003.

U njihovoj žalbi, koju je dobio Si-En-En,  navodi se da se muzičari "žestoko protive politici koju je usvojio i radnjama koje je optuženi Tramp preduzeo dok je bio predsednik i onima koje je predložio za drugi mandat koji traži", napominjući da je pesma korišćena bez njihovog "znanja ili saglasnosti".

Si-En-En se obratio Trampovoj kampanji kao i predstavnicima Džeka Vajta za komentar, i dalje se čeka odgovor obe strane. 

Prošlog meseca Vajt je rekao da će tražiti sudski postupak nakon što je Margo Martin, zamenica direktora za komunikacije Trampove kampanje, na društvenim mrežama podelila od tada izbrisani snimak Trampa kako se ukrcava u avion dok svira "Seven Nation Army".

U tužbi, advokati ovog muzičkog dua pišu da su tuženi "izabrali da ignorišu i ne reaguju na pretparnične napore tužilaca da reše stvari o kojima je reč u ovoj tužbi, ne ostavljajući tužiocima drugog izbora osim da zatraže sudski postupak kako bi zadržali Optuženi su odgovorni".

Džek i Meg Vajt su među nekoliko umetnika, uključujući Selin Dion, Fu Fajters i grupe ABA, koji su se protivili Trampu i njegovom korišćenju muzike za svoju kampanju.

Oni su jedini živi umetnici koji su podneli tužbu protiv Trampa 2024.

Kamp pokojnog soul pevača Isaka Hejsa takođe je tužilo Trampovu kampanju zbog kršenja autorskih prava.

(Si-En-En)

BONUS VIDEO:

RUSKI KASKADER PRKOSI SMRTI: Pogledajte zavisnika o adrenalinu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PAVKOVIĆ OTKRIO ŠTA MU JE ĐINĐIĆ REKAO: Dosmanlije imale kukavički plan za 6. oktobar