"MORALI SMO DA ČISTIMO ZA TRAMPOM" Kamala nije štedela republikanca na temi ekonomije - On odmah uzvratio: Nema plan!

Novosti onlajn

11. 09. 2024. u 08:29

KANDIDATKINjA demokrata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Kamala Haris izjavila je danas na debati sa kandidatom republikanaca Donaldom Trampom da je bivši predsednik za vreme svog mandata stvorio nezaposlenost i loše stanje u zdravstvu u SAD, kao i ''najgori napad na demokratiju'' još od Američkog građanskog rata.

МОРАЛИ СМО ДА ЧИСТИМО ЗА ТРАМПОМ Камала није штедела републиканца на теми економије - Он одмах узвратио: Нема план!

Foto: Tanjug/AP photo

Prva tema debate bila je ekonomija, a Harisova je poručila da veruje da će Amerikancima biti bolje ako ona pobedi i da ima plan za stvaranje "ekonomije mogućnosti". Takođe je iznela niz kritika na način na koji je Tramp ekonomski vodio zemlju, naročito tokom pandemije kovida.

- Mi smo čistili za njim - rekla je Harisova na debati na televiziji Ej-Bi-Si govoreći o pitanju ekonomije.

Ona je rekla da Tramp nema plan za građane Amerike, već da ga najviše interesuje da se stara o samom sebi.

Foto: Tanjug/AP photo

Tramp je, sa druge strane, istakao da je za vreme njegovog mandata u SAD bila najmanja inflacija, a da je najveća stvorena za vreme sadašnje administracije predsednika SAD Džozefa Bajdena. 

- Napravio sam najveću ekonomiju u istoriji naše zemlje i učiniću to ponovo, čak i bolje - naveo je Tramp, dodajući da Demokrate nemaju dobar ekonomski plan. On je demantovao da su SAD za vreme njegovog mandata prodavale mirkočipove Kini, ocenivši da ih SAD i ne prave više.

- Sve u šta je Kamala Haris verovala što se tiče ekonomije pre tri ili četiri godine sada je nestalo. Ona sad uzima moje ideje, toliko da treba da joj pošaljem svoj MAGA (Make America great again) kačket - rekao je Tramp.

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner ipak leti iz tenisa zbog dopinga?! Uopšte nije istekao rok, iako to mnogi tvrde!