NAPAD NA DIPLOMATSKI OBJEKAT SAD: Dve rakete pale u blizini aerodroma Bagdad

Novosti online

11. 09. 2024. u 14:56

DIPLOMATSKI objekat SAD u Bagdadu je napadnut, ali nema žrtava i procena štete je u toku, saopštio je danas portparol američke ambasade u Iraku.

НАПАД НА ДИПЛОМАТСКИ ОБЈЕКАТ САД: Две ракете пале у близини аеродрома Багдад

Foto AP


- U utorak, 10. septembra, otprilike oko 23.00, došlo je do napada na Bagdadski kompleks diplomatskih službi, američki diplomatski objekat - navodi se u saopštenju američke ambasade.

Bezbednosni izvori rekli su za Rojters da su dve rakete pale oko 23 sata po lokalnom vremenu u utorak u blizini američkih snaga stacioniranih u blizini aerodroma Bagdad u bazi Viktori.

Kataib Hezbolah, jedna od iračkih oružanih frakcija koje podržava Iran, saopštila je da je vreme napada jasno osmišljeno da poremeti posetu iranskog predsednika Masuda Pezeškijana Iraku, koja je počela danas.

Grupa je pozvala iračke snage bezbednosti da istraže napad i da utvrde ko je odgovoran.
Očekuje se da će Pezeškijan, tokom svog prvog inostranog putovanja otkako je izabran u julu, potpisati niz bilateralnih sporazuma sa Bagdadom i razgovarati o ratu u Gazi i široj situaciji na Bliskom istoku sa iračkim liderima.

U Iraku, koji je regionalni partner i SAD i Irana, raspoređeno je 2.500 američkih vojnika, a pojedine oružane frakcije iračkih bezbednosnih snaga su povezane sa Iranom, navodi Rojters. 

BONUS VIDEO: SADAMOVE PALATE 20 GODINA POSLE AMERIČKE INVAZIJE: Propadaju iako ih je UNESKO stavio pod zaštitu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVE VREDNE SAVETE NEĆETE NAĆI NI NA JEDNOM KURSU