"KAMALA HARIS IMALA SLUŠALICE TOKOM DEBATE" Rat na društvenim mrežama zbog nove teorije zavere (FOTO)

Novosti online

11. 09. 2024. u 18:10

PREDSEDNIČKI kandidati Donald Tramp i Kamala Haris izašli su na scenu u utorak uveče na televizijskoj debati, što je možda ključni trenutak u njihovoj trci za Belu kuću.

КАМАЛА ХАРИС ИМАЛА СЛУШАЛИЦЕ ТОКОМ ДЕБАТЕ Рат на друштвеним мрежама због нове теорије завере (ФОТО)

AP Photo/Alex Brandon

Osam nedelja pre izbora 5. novembra, televizijska debata Ej-Bi-Si Njuz, jedina do sada zakazana, predstavljala je i priliku i rizik za oba kandidata pred televizijskom publikom od desetina miliona glasača.

I dok brojni analitičari zbrajaju pluseve i minuse njihovog televizijskog obračuna, na društvenim mrežama se već vodi pravi „rat” njihovih pristalica.

Tako su već krenule prve teorije zavere vezane za Haris, a u prvom planu su njene slušalice.

Nakon žestoke debate bivšeg predsednika Donalda Trampa i potpredsednice Kamale Haris, na društvenim mrežama povela se polemika da je kandidat demokrata "varala i da je nosila slušalice ugrađene u minđuše".

AP Photo/Alex Brandon

Tako se na Iks platformi pojavio post korisnika The Maverick Approach u kojem se tvrdi da je Harisova „provaljena” i da su uvereni da je koristila tajne slušalice tokom sinoćnje predsedničke debate.

Naime, Haris, koja je ranije tvrdila da blutut slušalice predstavljaju bezbednosni rizik, optužena je da je nosila slušalice prerušene u biserne minđuše kako bi preko njih dobila pomoć tokom 90-minutne debate protiv Trampa u utorak.

Kritičari tvrde da su zlatne biserne minđuše, koje je Haris ranije nosila, i za koje se veruje da su iz Tifanija, zapravo par audio minđuša koje je napravila nemačka start-ap kompanija NOVA.

Naime, radi se o novim slušalicama kompanije "Nova" pod nazivom "H1 audio minđuše", koje imaju zvučnike skrivene iza bisera, kao i dva mikrofona ugrađena u metalno kućište svake slušalice.

Osim toga, tu su i dugmad za kontrolu dodatne opreme, a kompanija navodi i da baterija obezbeđuje 2,5 sata razgovora i do 3,5 sata slušanja muzike, a futrola, koja deluje kao punjač, povećava autonomiju do 14 sati.

- Moja slutnja je bila tačna. One su prve i jedine bežične slušalice na svetu - napisao je The Maverick Approach na Iksu i dodao da "ništa nije ono što izgleda".

Nakon burne rasprave u komentarima, isti korisnik deset sati kasnije objavio je novi status u kojem tvrdi da je sve bila šala.

- Ne mogu da verujem kako je lako da te trolujem i da sve uznemirim. Ovako vam to rade političari. Inače, Haris je bila užasna i nema joj pomoći. Da je zaista imala slušalice, to je za nju još gora činjenica - napisao je The Maverick Approach na Iksu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIKA IH JE URADIO ZA PARE: Zašto Sonja Savić nije glumila u nastavku filma Mi nismo anđeli?