UKRAJINA DOBILA ZELENO SVETLO OD BRITANIJE: Doneta odluka koja ceo svet može da odvede u haos

Марко Колашинац
Marko Kolašinac

11. 09. 2024. u 21:53

VELIKA Britanija je odlučila da dozvoli Kijevu da koristi rakete "storm šedou" za gađanje ciljeva u Rusiji, piše "Gardijan", pozivajući se na izvore u Vladi.

УКРАЈИНА ДОБИЛА ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ОД БРИТАНИЈЕ: Донета одлука која цео свет може да одведе у хаос

Foto Tanjug/AP

- Izvori u britanskoj vladi saopštili su da je već doneta odluka da se Ukrajini dozvoli korišćenje projektila "storm šedou" protiv ciljeva u Rusiji, ali to neće biti zvanično objavljeno u narednim danima - navodi list.

Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je izjavio da predstavnici zemalja NATO-a treba da budu svesni "čime se igraju" kada govore o planovima da se Kijevu dozvoli da gađa ciljeve duboko na teritoriji Rusije raketnim sistemima koje je Zapad isporučio Oružanim snagama Ukrajine.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nazvao je diskusiju o mogućoj upotrebi Kijeva raketa "storm šedou" za udare duboko na rusku teritoriju "igranjem vatrom".

Vladimir Zelenski je u julu rekao da je dobio dozvolu od britanskih laburista da koristi rakete  "storm šedou" za ciljeve u Rusiji. Kasnije je Ministarstvo odbrane Kraljevine demantovalo ovu informaciju.

List Telegraf je preneo, pozivajući se na izvore u britanskoj vladi, da bi predsednik SAD Džo Bajden mogao da ukine zabranu korišćenja engleskih "storm šedou" za udare na Rusiju.

Ovlašćenje Vašingtona za korišćenje ovih projektila je neophodno jer se koriste u tandemu sa američkim sistemima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEBO NATO-A OTVORENO ZA RUSKE DRONOVE: Rumunski F-16 nisu smeli da obore šahid iz bizarnog razloga

NEBO NATO-A OTVORENO ZA RUSKE DRONOVE: Rumunski F-16 nisu smeli da obore "šahid" iz bizarnog razloga

LOVCI rumunskog vazduhoplovstva F-16 uspešno su presreli ruski dron sa eksplozivom koji je narušio vazdušni prostor NATO-a tokom nedavnog napada Kremlja na Ukrajinu, ali pilotima nije bilo dozvoljeno da obore bespilotnu, robotsku letelicu jer bi to bilo ilegalno prema rumunskom državnom zakonu, navodi se u zvaničnim izjavama i novinskim izveštajima, piše Kijev post.

11. 09. 2024. u 20:59

Komentari (0)

NEBO NATO-A OTVORENO ZA RUSKE DRONOVE: Rumunski F-16 nisu smeli da obore šahid iz bizarnog razloga