AGENCIJA UN ZA IZBEGLICE UNRVA: Ubijeno šestoro zaposlenih u dva vazdušna napada

Tanjug

12. 09. 2024. u 00:08

PALESTINSKA agencija UN za izbeglice UNRWA saopštila je da je šestoro njenih zaposlenih ubijeno u dva vazdušna napada na školu u centralnom delu Gaze, što je, kako je navela, najveći broj poginulih među njenim osobljem u jednom incidentu.

АГЕНЦИЈА УН ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ УНРВА: Убијено шесторо запослених у два ваздушна напада

Foto Shutterstock

- Među ubijenima je bio i upravnik skloništa UNRWA i drugi članovi tima koji pružaju pomoć raseljenim licima -  saopštila je UNRWA na platformi Iks, preneo je Rojters.

Ranije danas, izraelska vojska je u saopštenju navela da je izvršila napad na komandni i kontrolni centar u Nuseiratu u centralnoj Gazi, kojim je, kako je navela, upravljala palestinska militantna grupa Hamas.

- Ova škola je pogođena pet puta od početka rata. U njoj živi oko 12.000 raseljenih, uglavnom žena i dece - dodala je UNRWA.

Kancelarija za medije vlade koju vodi Hamas saopštila je da je u izraelskom napadu poginulo najmanje 18 osoba, uključujući članove osoblja UNRWA.

BONUS VIDEO:

DRAMATIČAN SNIMAK IZ GAZE: Pogledajte upad izraelske policije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEBO NATO-A OTVORENO ZA RUSKE DRONOVE: Rumunski F-16 nisu smeli da obore šahid iz bizarnog razloga

NEBO NATO-A OTVORENO ZA RUSKE DRONOVE: Rumunski F-16 nisu smeli da obore "šahid" iz bizarnog razloga

LOVCI rumunskog vazduhoplovstva F-16 uspešno su presreli ruski dron sa eksplozivom koji je narušio vazdušni prostor NATO-a tokom nedavnog napada Kremlja na Ukrajinu, ali pilotima nije bilo dozvoljeno da obore bespilotnu, robotsku letelicu jer bi to bilo ilegalno prema rumunskom državnom zakonu, navodi se u zvaničnim izjavama i novinskim izveštajima, piše Kijev post.

11. 09. 2024. u 20:59

Komentari (0)

SRBIJA JE OVO ČEKALA: Srpski teniseri predvođeni Đokovićem u petak će imati trening otvoren za javnost