BRIŽIT - GLUMICA: Prva dama Francuske u poznatom američkom TV serijalu

Francuska prva dama Brižit Makron oprobala se kao glumica u poznatom i veoma gledanom američkom serijalu "Emili u Parizu".

БРИЖИТ - ГЛУМИЦА: Прва дама Француске у познатом америчком ТВ серијалу

Foto: EPA

Epizoda sa suprugom francuskog šefa države je dostupna od danas (četvrtak) na poznatoj međunarodnoj TV-platformi, započinjanjem emitovanja drugog dela četvrtog serijala. Zanimljivo je i kako je došlo do ovog poduhvata.

- Veliki je ljubitelj serije. Pozvala nas je da se vidimo pre nekoliko godina i bila je veoma gostoprimljiva. Izrazila je želju da učestvuje. Bila sam oduševljena. Sve se odigralo sjajno na snimanju, došlo je i do malih improvizacija i svima je ovo ostalo u prelepoj uspomeni – istakla je koproducent i glavna glumica Lili Kolins.

Sreli su se u decembru 2022. godine, kada je ekipa bila na promociji trećeg serijala. Imajući u vidu da se prvoj dami veoma dopada serija koja u prvi plan ističe Grad svetlosti, producent Daren Star joj je poručio da su apsolutno otvoreni za saradnju. Sve ovo je i veliki marketinški potez za produkciju.

Na jednoj od fotografija sa snimanja koja je dostpuna javnosti, vidi se Brižit Makron uz Emili i njenu prijateljicu, kako nasmejana pozira za selfi. U scenariju Brižit odmah to širi preko svoje društvene mreže. Zanimljivo je, međutim, da supruga francuskog predsednika u stvarnom životu uopšte nema profile na mrežama!

Makronova supruga igra sopstvenu ulogu – prve dame Francuske. Nastupila je, kažu, s puno entizijazma, a pred kamerama se ponašala kao "prava glumica". Nije bilo puno posla ni u garderobi, jer je Brižit zaljubljenik visoke mode, pa je glumila u sopstvenoj odeći. Nije čak dobila ni savet šta bi trebalo da obuče. Scena iz sedme epizode snimana je u strogoj tajnosti 2. aprila ove godine na Trgu Madlena. Reč je o kratkom pasažu, a snimanje je trajalo manje od jednog sata.

Neki misle da je to dobar potez po Makronove, kao i za promociju Francuske, drugi kritikuju prvu damu da je htela da se ponaša "kao kraljica Engleske" i što je učestvovala u takvom projektu s idealističkom slikom grada na Seni. Neki ovu epizodu već iz šale nazivaju "Brižit u Parizu". Snimana je pre raspuštanja skupštine, a emituje se u trenutku dok Francuska prolazi kroz jednu od najvećih političkih kriza u savremenoj istoriji.

PRVE DAME GLUMCI

Brižit Makron se već pojavljivala na francuskoj televiziji, u jednoj seriji koja je bila posvećena inkluziji hendikepa. Još jedna prva dama, Karla Bruni, glumila je u filmu "Ponoć u Parizu" Vudija Alena. U SAD je to mnogo raspostranjenije. Hilari Klinton je tri puta stala pred kamere u serijama, a Mišel Obama čak sedam puta, svaki put igrajući samu sebe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIKA IH JE URADIO ZA PARE: Zašto Sonja Savić nije glumila u nastavku filma Mi nismo anđeli?