MAĐARSKA VRAĆA ''ZLATNE VIZE'': Na ova tri načina možete doći do pasoša, a za sve potreban novac

Novosti online

12. 09. 2024. u 13:57

MAĐARSKA ponovo pokreće program "zlatne vize". U slučaju kupovine nekretnine u Mađarskoj, strani investitor će dobiti pravo na desetogodišnji boravak u Mađarskoj, a pre svega mađarski pasoš koji će mu omogućiti neograničeno kretanje u šengenskom prostoru.

МАЂАРСКА ВРАЋА ЗЛАТНЕ ВИЗЕ: На ова три начина можете доћи до пасоша, а за све потребан новац

Foto Shutterstock

Jedan od uslova je kupovina nekretnine vredne najmanje pola miliona evra. Ova opcija će biti dostupna početkom 2025. godine.

Iako evropske zemlje napuštaju program “zlatne vize”, Mađarska ga ponovno nudi bogatim strancima i tako im daje mogućnost da žive i rade u zemlji u zamenu za velika ulaganja.

Druga mogućnost za dobijanje desetogodišnje boravišne dozvole i mađarskog pasoša je ulaganje najmanje 250.000 evra u investicione fondove za nekretnine koje izdaje Mađarska narodna banka.

Treća opcija je javna donacija od najmanje milion evra, prenosi Poslovni Dnevnik.

Na sajtu HungaryGoldenVisa navodi se da se od korisnika programa neće zahtevati minimalni godišnji boravak u zemlji. Osim toga, program će biti najjeftinija opcija "zlatne vize" zasnovana na nekretninama u EU.

Nosioci ove vize će moći, sa svojom porodicom, da provedu 90 dana u Šengenskoj zoni, sa pauzom od 180 dana između da ulaska u zonu Šengena.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: SI ĐINPING U BUDIPEŠTI: Nova era za odnose Kine i Mađarske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE SVE ZANIMALO: Đoković otkrio do kada će igrati za reprezentaciju