OKAČIO SLIKU I ZAVRŠIO U ZATVORU: Diler se hvalio zaradom na socijalnim mrežama sve dok nije došla policija

Jovana Švedić

12. 09. 2024. u 18:04

BANDA samouverenih dilera droge koja je na društvenim mrežama delila fotografije gomile gotovine uz hvalisanje "priča o novcu, dušo", privedena je od strane britanske policije.

ОКАЧИО СЛИКУ И ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Дилер се хвалио зарадом на социјалним мрежама све док није дошла полиција

Foto: Printskrin Instagram

Džunejd Kan (24), Musa Kan (19), Trevor Smit (23), Asim Rafik (27) i Kili Glover (33) zajedno će provesti ukupno 20 godina u zatvoru nakon što su uhapšeni.

U oktobru prošle godine, policija koja je istraživala organizovanu kriminalnu bandu (OCG) koja je snabdevala drogom klase A – uključujući kanabis, kokain i heroin – širom severne Engleske, izvršila je raciju na imanju Džunejda Kana u Barnliju i pronašla kanabis i kokain zajedno sa telefonima i gotovinom.

Analiza mobilnih telefona otkrila je dilanje droge u velikim razmerama i u Barnliju i u Bredfordu.

Detektivi su takođe pronašli fotografije koje je banda snimila u istom imanju na kojima se vidi kako rukuju drogom na staklenom stolu i koliko su novca zaradili.

Policija je takođe obezbedila dokaze da je jedan diler iz grupe počeo da se bavi distribucijom opijata sa 14 godina.

Banda je osuđena na Prestonskom krunskom sudu ove nedelje, a Džunejd Kan, opisan kao "kralj" bande, osuđen je na osam godina i devet meseci zatvora zbog sumnje snabdevanja kanabisom i za snabdevanje kokainom.

On je, zajedno sa Smitom već služio zatvorsku kaznu zbog drugih krivičnih dela vezanih za drogu.

Njihove kolege Rafik i Kan dobili su takođe zatvorske kazne zbog snabdevanja heroinom i krek kokaina.

Kili Glover dobila je nalog za sumnju za snabdevanje kanabisom, dok još jedan 16-godišnjak, čiji se indentitet krije iz pravnih razloga, čeka svoju presudu za snabdevanje kokainom i kanabisom.

Detektiv narednik Stju Pil, iz tima za istočnu eksploataciju policije Lankašira, ohrabrio je sve koji su znali za dilovanje droge u njihovoj zajednici da se jave.

- Nastavićemo da se obračunavamo sa onima koji su uključeni u snabdevanje drogom u našim zajednicama i koji plene ranjive zbog sopstvene pohlepe. Nadam se da gledanje ovih rečenica ohrabruje ljude da nastave da prijavljuju sumnjive aktivnosti, bilo direktno policiji ili anonimno Krajmstoperima. - rekao je on.

Operacija Ratnik je odgovor policije Lankašira na borbu protiv ozbiljnog i organizovanog kriminala u Lankaširu, uz podršku policije i komesara za kriminal Klajva Grunšoa.

Cilj je da se targetiraju pojedince i bande umešane u kriminal, kao i na srodna pitanja kao što su nasilje i zastrašivanje, opskrba drogom velikih razmera, zelenašenje i prevara, što sve može naneti ozbiljnu štetu lokalnim zajednicama.

BONUS VIDEO:

NAJDUŽI STAKLENI TOBOGAN NA SVETU: Pogledajte kako izgleda spuštanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PIKSI, GLEDAŠ LI? Dok se Srbija muči sa realizacijom, Joveljić rešeta u Americi (VIDEO)