NOVI PROTESTI PROTIV VLADE MAKRON-BARNIJE: Demonstranti za povećanje plata i penzija, poboljšanje uslova za studente i protiv diskriminacije

Tanjug

13. 09. 2024. u 13:02

SINDIKATI i studentske, ekološke i feminističke organizacije najavili su danas da će 21. septembra u Parizu i nekoliko velikih francuskih gradova održati nove proteste protiv predsednika Francuske Emanuela Makrona i novoizabranog premijera Mišela Barnijea, javljaju francuski mediji.

НОВИ ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ВЛАДЕ МАКРОН-БАРНИЈЕ: Демонстранти за повећање плата и пензија, побољшање услова за студенте и против дискриминације

Foto Tanjug

"Demonstranti će se na protestima zalagati za povećanje plata i penzija, za poboljšanje uslova života studenata, a protiv diskriminacija, pre svega seksističkih i seksualnih", rekla je za francuski list "Figaro" Eleonor Šmit, portparolka Studentskog saveza.

Prethodni protesti održani su 7. septembra, kada je na ulice Pariza i drugih francuskih gradova izašlo 26.000 demonstranata, kako je saopštila policija, podseća "Parizjen".

Organizator protesta, krajnje levičarska stranka Nepokorena Francuska, tvrdi da je u protestima tada učestvovalo 160.000 ljudi.

Više od nedelju dana nakon što ga je Makron imenovao za premijera, Barnije još pokušava da formira novu vladu.

Skoro polovina Francuza, odnosno oko 48 odsto njih, nema poverenja u to kako će novi premijer te zemlje rešavati probleme sa kojima se Francuska suočava, pokazuju podaci istraživanja agencije Elabe.

BONUS VIDEO:

PRVI PUT U ISTORIJI SE DEŠAVA OVO U FIRMAMA: Filipović na 9:45 otkriva neverovatan fenomen

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CURE DETALJI TRAMPOVOG MIROVNOG PLANA: Ukrajina zadržava suverenitet, formira se demilitarizovana zona?