PUTINOVA PORUKA O POSLEDICAMA STIGLA DO PRIMALACA: Oglasio se Kremlj - Nema mesta za dvostruka tumačenja

Novosti onlajn

13. 09. 2024. u 14:52

KREMLj ne sumnja da je izjava predsednika Rusije Vladimira Putina o posledicama mogućih udara zapadnim oružjem duboko na teritoriji Rusije stigla do primalaca kojima je bila namenjena, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПУТИНОВА ПОРУКА О ПОСЛЕДИЦАМА СТИГЛА ДО ПРИМАЛАЦА: Огласио се Кремљ - Нема места за двострука тумачења

Foto: Tanjug AP

Izjava koju je Putin dao juče veoma je važna, izuzetno jasna, nedvosmislena i ne dozvoljava nikakva dvostruka tumačenja - istakao je predstavnik Kremlja, prenosi agencija RIA Novosti.

Putin je u četvrtak rekao da zemlje NATO-a sada razgovaraju ne samo o mogućnosti upotrebe zapadnog oružja dugog dometa od strane ukrajinske vojske, već i o direktnom učešću u sukobu u Ukrajini.

Ruski predsednik je ukazao na to da bi odluka da se ukrajinskoj vojsci dozvoli da izvrši udare zapadnim oružjem duboko na teritoriji Rusije značila direktno učešće zemalja NATO-a, SAD i evropskih zemalja u ratu u Ukrajini, podseća TASS.

To će, prema Putinovim rečima, značajno promeniti samu prirodu sukoba i značiće da su ove zemlje u ratu sa Rusijom, a u tom slučaju, istakao je, Rusija će doneti odgovarajuće odluke na osnovu tako stvorenih pretnji. Prethodno su svetski mediji preneli da se američki predsednik Džozef Bajden nalazi pod velikim pritiskom republikanaca i demokrata da ublaži ograničenja u pogledu načina na koji Ukrajina može da koristi oružje koje su im SAD obezbedile u ratu protiv Rusije.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

PRVI PUT U ISTORIJI SE DEŠAVA OVO U FIRMAMA: Filipović na 9:45 otkriva neverovatan fenomen

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽAO MI JE ŠTO NEMAM DECU, SAD JE KASNO: Isidora Minić ogolila dušu - Nije mi bilo suđeno da budem majka