„OPASNA IGRA“: Rusija upozorava - NATO pravi planove za slanje vojnika u Ukrajinu

Novosti onlajn

13. 09. 2024. u 15:19

DRŽAVE NATO-a pripremaju planove za slanje svojih snaga u Ukrajinu s ciljem da primoraju Rusiju na pregovore u skladu sa zahtevima Kijeva, rekao je zamenik ruskog ministra odbrane Aleksandar Fomin u Pekingu.

„ОПАСНА ИГРА“: Русија упозорава - НАТО прави планове за слање војника у Украјину

Foto: Shutterstock

- Kako bi osigurali uslove u kojima bi na silu naterali Rusiju na pregovore po tzv. kijevskoj formuli, zemlje NATO-a prave planove za slanje svojih snaga u Ukrajinu - rekao je on na Forumu o bezbednosti.

Fomin je istakao da je to opasna igra koja može dovesti do direktnog vojnog sukoba nuklearnih država.

Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden trebao bi danas da razgovara s britanskim premijerom Kirom Starmerom o tome da se Kijevu dozvoli da zapadnim oružjem velikog dometa gađa ciljeve u dubini ruske teritorije.

U Rusiji smatraju da je ta odluka već doneta, a da sada pokušavaju samo da je lepo upakuju kroz medije.

Upotreba zapadnog oružja dugog dometa protiv Rusije značiće direktno učešće zemalja NATO-a u konfliktu u Ukrajini, upozorio je ruski predsednik Vladimir Putin.

- Ako ova odluka bude doneta, to će značiti direktno učešće zemalja NATO-a, SAD i evropskih zemalja u ratu u Ukrajini. To je njihovo direktno učešće. I to, naravno, bitno menja samu suštinu, samu prirodu sukoba. To će značiti da su zemlje NATO-a, SAD i evropske zemlje u ratu sa Rusijom. A ako je to tako, onda ćemo doneti odgovarajuće odluke na osnovu pretnji koje će nam biti stvorene - istakao je Putin.

SVO dobila novu dimenziju

Prema rečima Fomina, posle upada ukrajinskih snaga u Kursku oblast specijalna vojna operacija je dobila novu dimenziju.

- Posle upada ukrajinskih snaga u Kursku oblast početkom avgusta uz podršku zapadnih država, specijalna vojna operacija je dobila sasvim novu dimenziju - rekao je zamenik ruskog ministra odbrane.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

PRVI PUT U ISTORIJI SE DEŠAVA OVO U FIRMAMA: Filipović na 9:45 otkriva neverovatan fenomen

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIĆEMO PRINUĐENI Putin: NATO odlučuje da li će direktno ući u sukob u Ukrajini!