ANKARA U KONTAKTU SA SVIM AKTERIMA RATA: Šef turske obaveštajne službe sa predstavnicima Hamasa razgovarao o Gazi

Novosti online

13. 09. 2024. u 20:47

ŠEF turske Nacionalne obaveštajne službe Ibrahim Kalin sastao se danas u Ankari sa delegacijom palestinske militantne grupe Hamas, sa kojom je razgovarao o pregovorima o prekidu vatre u Pojasu Gaze, prenela je danas državna televizija TRT.

АНКАРА У КОНТАКТУ СА СВИМ АКТЕРИМА РАТА: Шеф турске обавештајне службе са представницима Хамаса разговарао о Гази

Foto: profimedia

Nije navedeno ko su članovi delegacije Hamasa.

Kako se navodi, turska obaveštajna agencija je u kontaktu sa svim akterima, uključujući Hamas, Izrael, Katar i Sjedinjene Države i sprovodi intenzivnu diplomatiju za prekid vatre u Gazi.

Ranije danas, telo američko-turske aktivistkinje, koju su ubili izraelski vojnici na propalestinskom protestu na okupiranoj Zapadnoj obali, je stiglo u Tursku na obdukciju.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan osudio je ubistvo, a tursko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da će učiniti ''sve da osiguramo da ovaj zločin ne prođe nekažnjeno''.

Turska se protivi izraelskom ratu u Pojasu Gaze i u avgustu je zvanično podnela zahtev da podrži slučaj Južne Afrike protiv Izraela pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, koji optužuje Izrael da je počinio genocid u Gazi i poziva izraelske snage da odmah prekinu borbu na palestinskoj teritoriji.

BONUS VIDEO: PRVI PUT U ISTORIJI SE DEŠAVA OVO U FIRMAMA: Filipović na 9:45 otkriva neverovatan fenomen

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI POLUDELI: Cicipas izazvao veliki bes, ovo mu nikako neće oprostiti