"SLOBODA GOVORA U AMERICI JE UGROŽENA": Bivši analitičar CIA izneo šokantne podatke

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

14. 09. 2024. u 08:21

REPRESIJA nad ruskim medijima koji se vrši u Americi otkriva strah i nesigurnost umirućeg carstva, ocenio je bivši analitičar CIA i ekspert za borbu protiv terorizma Stejt departmenta Lari Džonson u izjavi za Sputnjik.

СЛОБОДА ГОВОРА У АМЕРИЦИ ЈЕ УГРОЖЕНА: Бивши аналитичар ЦИА изнео шокантне податке

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Podsetimo, SAD su optužile rusku televiziju RT da Ukrajina zbog njenog uticaja ne dobija dovoljno podrške u svetu i uvele su sankcije protiv medijske grupe „Rusija sevodnja“, čiji je deo Sputnjik, i njenog generalnog direktora Dmitrija Kiseljova.

- Čekam da vidim da li će kazniti i mene, na primer, jer sam se usudio da se pojavim na RT i dam komentar. Ovo stvarno nema veze sa realnošću - rekao je Džonson, dovodeći istovremeno u pitanje uticaj TV mreže koju podržava Rusija a koja je prekinula sa radom u SAD 2022. godine.

Drugi analitičari smatraju da ovaj potez američkih vlasti ima za cilj da se pojača histerija povodom "Rusijagejta" uoči novembarskih predsedničkih izbora u SAD.

- Ni na vrhuncu Hladnog rata SAD nisu preduzimale ovakve mere prema medijima kao što je agencija TASS ili list 'Pravda'  - istakao je Džonson, dodajući da su tada SAD bile samouverene po pitanju snage lične slobode, odnosno nisu toliko sumnjale u sebe.
Ovo je samo znak koji ukazuje na odumiruće carstvo koje je prinuđeno da napada druge, istakao je on.

- Jedina stvar koja može da ukine slobodu govora je upravo ova vrsta represija. To je iracionalno i ponoviću, mislim da je znak slabosti i straha SAD. Odatle sve dolazi... Sjedinjene Države priznaju da ono sa čime se ne mogu da se nose jeste - istina - zaključio je Džonson.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: AMERIKA U POSETI PEKINGU - Saliven savetnik za nacionalnu bezbednost u ,,kritičnoj,, misiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI POLUDELI: Cicipas izazvao veliki bes, ovo mu nikako neće oprostiti