BRIŽIT NIJE BILA MUŠKARAC: Pariski sud osudio dve žene za klevetu protiv francuske prve dame

Nataša Re, Francuskinja koja se predstavlja kao nezavisni i samouki novinar, i njena sagovornica, proročica pod pseudonimom Amandin Roa, osuđene su zbog transfobične kelevete prema prvoj dami Brižit Makron.

БРИЖИТ НИЈЕ БИЛА МУШКАРАЦ: Париски суд осудио две жене за клевету против француске прве даме

Foto: Profimedia

Njih dve su, učestvujući kao autorka i gošća u emisiji preko Jutjuba emitovanoj 2021. godine, koja je trajala čak četiri sata, iznele niz zavereničkih stavova i neistina zbog kojih ih je pariski sud osudio na 500 evra uslovno, kao i 8.000 evra nadoknade za nanete klevete prvoj dami i 5.000 njenom bratu.

Tom prilikom Nataša Re je ispričala da je vršila istraživanjnje tri godine na osnovu kog je "utvrdila" da je Brižit Makron, u stvari, rođena muško, kao Žan-Mišel Tronje, i da je to ime njenog brata kome se kasnije gubi trag.

Za njenu decu je navedeno da im je, u stvari, otac, a ne majka, kao i da je kasnije ta osoba izvršila promenu pola, postavši, tako Brižit Makron. Prikazane su i mnogobrojne fotografije porodice Tronje, što je devojčko prezime prve dame, uz detaljna "objašnjenja" o fizičkim promenama. Ovaj video postao je viralan u celom svetu.

Brižit Makron, koja je tužila dve žene, nije bila prisutna na suđenju. Takođe, nije prisustvovala ni Nataša Re, koja trenutno ima kancerogeno oboljenje i čiji advokati su najavili žalbu, dok je Amandin Roa saslušala presudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA PODRŠKA ZA ORLOVE: Kapiten Srbije na tribinama, bodri tenisere Srbije protiv Grčke (VIDEO)