PRVI SAMOSTALNI INTERVJU KAMALE HARIS: Iznela sve detalje o ekonomiji, kontroli oružja i neodlučnim biračima

Jovana Švedić

14. 09. 2024. u 21:20

POTPREDSEDNICA i demokratski predsednički kandidat Kamala Haris razgovarala je o ekonomiji, kontroli oružja i dosezanju neodlučnih birača u svom prvom samostalnom intervjuu sa 6 Ej-Bi-Si.

ПРВИ САМОСТАЛНИ ИНТЕРВЈУ КАМАЛЕ ХАРИС: Изнела све детаље о економији, контроли оружја и неодлучним бирачима

FOTO: Tanjug

U ekskluzivnom intervjuu, Haris,predstavljajući se kao „nova generacija lidera“, razgovarala je sa 6 Ej-Bi-Si tokom svoje kampanje u državi Pensilvanija gde je razgovarala o ekonomiji, kontroli oružja i prikupljanju pažnje neodlučnih glasača.

Haris je rekla Brajanu Tafu, Ekšn Njuz, da ima u planu sniženje cena za Amerikance kako bi učinili život pristupačnijim počevši od pomoći malim preduzećima i onima koji kupuju svoju nekretninu. 

FOTO: Tanjug

- Kada govorim o izgradnji ekonomije prilika, to je u velikoj meri sa namerom ulaganja u ambicije, težnje i neverovatnu radnu etiku američkog naroda, i stvaranje mogućnosti kao na primer da započnu mali biznis - rekla je. 

Njen plan ekonomije prilika uključuje davanje poreske olakšice startapovima u iznosu od 50 hiljada dolara kako bi započeli poslovanje, naspram prethodne pomoći od 5 hiljade dolara za koju je rekla da nije dovoljna za sam početak.

Dodala je da će plan vratiti "američki san" tako što će onima koji žele da kupe svoju prvu nekretninu dobiti akonotaciju od 25 hiljada dolara.

- Ekonomija prilika znači, gledajte, nemamo dovoljno stanova u Americi. Imamo nestašicu stambenog prostora, a šta posebno znači za toliko mladih Amerikanaca. Američki san je neuhvatljiv, jednostavno je nedostižan. Pomoći ljudima koji samo žele da uđu u vrata bukvalno, tako i prvim kupcima dajemo pomoć od 25 hiljada dolara za učešće - rekla je Haris.

FOTO: Tanjug

Intervju se dotakao i glavnog pitanja na ovogodišnjim izborima - kontrole oružja.

Na pitanje gde povlači liniju u Americi po pitanju posedovanja oružja i upotrebe oružja, Haris je insistirala da nikome ne oduzima oružje, ali da treba da postoji zabrana jurišnog oružja i univerzalne provere prošlosti.

- Ja sam vlasnik oružja, a Tim Valc, moj potpredsednik, takođe je vlasnik oružja. Nećemo nikome oduzimati oružje. Podržavam Drugi amandman i podržavam razumne zakone o bezbednosti oružja. Čvrsto osećam da je u skladu sa Drugim amandmanom i vašim pravom da posedujete oružje da kažete da nam je potrebna zabrana jurišnog oružja. Oni su bukvalno oruđe rata. - rekla je. 

Za manje od 53 dana, Haris će se boriti sa Donaldom Trampom na predsedničkim izborima. 

Na pitanje po čemu se razlikuje od Bajdena, Haris je ponovila rečenicu iz debate, rekavši da ona "očigledno nije Džo Bajden" i dodala da će predstaviti "novu generaciju rukovodstva".

FOTO: Tanjug

Dotakla se i načina na koji planira da prikupi simpatije neodlučnih birača. 

- Ja, na osnovu proživljenog iskustva, znam u svom srcu, svojoj duši, da ogromna većina nas kao Amerikanaca ima mnogo više zajedničkog od onoga što nas razdvaja - izjavila je Haris. 

Spomenula je i Trampa, objašnjavajući zašto bi birači više voleli nju od njenog rivala.

Rekla je da veruje da tačno zna kada većina Amerikanaca želi lidera koji ih okuplja kao Amerikance, a ne nekoga ko se izjašnjava kao lider koji ih tera da upiru prstom jedni u druge. 

Kao odgovor na ovaj komentar, Tramp je u subotu ujutru podelio na svojoj platformi Tru Sošal Harisin inervju i dodao da je "svetska salata, pravi nered".

Nove ankete pokazuju da se sve više glasača oslanja na pobedu Kamale Haris, nakon debate u Filadelfiji, prvoj od Bajednovog izlaska iz predsedničke trke u julu. 

Bivši predsednik je od tada rekao da više neće raspravljati o njoj, tvrdeći da je on pobednik.

(Independent/Ej-Bi-Si)

BONUS VIDEO:

AMERIKA U POSETI PEKINGU: Saliven savetnik za nacionalnu bezbednost u ,,kritičnoj,, misiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUKLA BRUKA! Alkaraz priznao da se folira tokom mečeva