uživoRAT U UKRAJINI: U Harkovu proglašena vazdušna uzbuna, čuju se eksplozije

Марија Стевановић
Marija Stevanović

15. 09. 2024. u 07:19 >> 09:43

RAT u Ukrajini, dan 935.

РАТ У УКРАЈИНИ: У Харкову проглашена ваздушна узбуна, чују се експлозије

Foto: Profimedia

Rusi oborili tokom noći 29 ukrajinskih dronova

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su tokom noći 29 ukrajinskih bespilotnih letelica iznad Brjanske, Kurske, Smolenske, Orlovske, Belgorodske, Kaluške i Rostovske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Protekle noći zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvrši terorističke napade pomoću bespilotnih letelica na objekte na teritoriji Ruske Federacije. Dežurnim sistemima protivvazdušne odbrane uništeno je dvadeset devet ukrajinskih bespilotnih letelica, od kojih petnaest je oboreno nad teritorijom Brjanske oblasti, četiri - iznad Orlovske oblasti i po jedna iznad teritorija Belgorodske, kaluške i Rostovske oblasti“, navodi se u saopštenju.

U Harkovu proglašena vazdušna uzbuna, čuju se eksplozije

U ukrajinskom gradu Harkovu jutros je proglašena vazdušna uzbuna, a tokom napada dronovima se čulo nekoliko eksplozija, saopštile su lokalne vlasti. Gradonačelnik Harkova Ihor Terehov je izvestio da, prema preliminarnim informacijama, u napadu nije bilo povređenih, piše Ukrinform.

Šef harkovske regionalne državne administracije Oleg Sinegubov je pojasnio da su ruske snage upotrebile najmanje dve bespilotne letelice, a da je požar izbio u nekoliko nestambenih zgrada.

Kako navodi ukrajinska agencija, u poslednja 24 časa, u Harkovskoj oblasti je pet civila zadobilo povrede u ruskim napadima, a u toku noći su ruske trupe vođenim vazdušnim bombama napale Harkov i Zoločiv.

Istovremeno, predsedništvo samoproglašene Donjecke narodne republike (DNR) je saopštilo da su ukrajinske snage su u protekla 24 časa granatirale oblast DNR ukupno 17 puta, a povređena su dva civila i tri službenika ruskog Ministarstva za vanredne situacije. Iz predsedništva samoproglašene DNR naveli su da je u pravcu Gorlovke bilo 17 granatiranja, prenosi RIA Novosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUKLA BRUKA! Alkaraz priznao da se folira tokom mečeva