HUTI PREUZELI ODGOVORNOST ZA NAPAD: Balističke rakete se sručile na Izrael

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

15. 09. 2024. u 12:10

JEMENSKA militantna grupa Huti danas je preuzela odgovornost za napad balističkim raketama koje su jutros prvi put imale domet do centralnog dela Izraela i zapretila novim napadima.

ХУТИ ПРЕУЗЕЛИ ОДГОВОРНОСТ ЗА НАПАД: Балистичке ракете се сручиле на Израел

Foto Tanjug/AP

- To je primoralo više od dva miliona cionista da pobegnu u skloništa po prvi put u istoriji neprijatelja - rekao je vojni portparol Huta u saopštenju.

Nasrudin Amer, zamenik šefa kancelarije za medije jemenskih Huta, u objavi na mreži X je poručio da je raketa ispaljena iz Jemena stigla do Izraela nakon što ''20 (izraelskih) projektila nije uspelo da je presretne“, opisujući ovaj napad kao ''početak“.

Izraelska vojska je saopštila da istražuje ishod pokušaja presretanja jemenske rakete, prenosi Tajms of Izrael.

Huti su dodali da će kasnije u toku dana izdati detaljnije saopštenje o planu napada na Izraela, a zvaničnik jemenskih militanata Hezama al-Asad upozorio je da će ''biti još iznenađenja''.

Ranije danas, u Tel Avivu i širom centralnog Izraela oglasile su se sirene za vazdušnu uzbunu, a vojska je saopštila da je su rakete zemlja-zemlja ispaljene iz pravca Jemena.

- Nakon sirena koje su se nedavno oglasile u centralnom Izraelu, identifikovana je raketa zemlja-zemlja koja je prešla u centralni Izrael sa istoka i pala na otvoreno područje. Nije bilo izveštaja o povređenima - saopštila je tada vojska.

Istovremeno, IDF je saopštila da je baraž od oko 40 raketa ispaljen iz Libana u pravcu Galileje, Golanske visoravni i pograničnog naselja Metula, a u napadu nije bilo povređenih.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: PUTIN STIGAO U MONGOLIJU: Pogledajte doček koji je priređen povodom dolaska ruskog predsednika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PIKSI, GLEDAŠ LI? Dok se Srbija muči sa realizacijom, Joveljić rešeta u Americi (VIDEO)