STIŽE POTVRDA OD FBI: Pokušan atentat na Donalda Trampa

Novosti online

15. 09. 2024. u 23:23

FBI je saopštio da je bivši predsednik i kandidat republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donald Tramp bio predmet "očiglednog pokušaja ubistva" u njegovom golf klubu na Floridi.

СТИЖЕ ПОТВРДА ОД ФБИ: Покушан атентат на Доналда Трампа

FOTO: Tanjug

Bela kuća je nakon incidenta saopštila da su predsednik SAD Džozef Bajden i potpredsednica Kamala Haris obavešteni o bezbednosnom incidentu na Trampovom međunarodnom golf terenu, gde je bivši predsednik Tramp igrao golf.

- Osetili su olakšanje kada su saznali da je bezbedan. Njihov tim će ih redovno obaveštavati o razvoju situacije - navela je Bela kuća.

Tajna služba je odvela na sigurno bivšeg predsednika i kandidata republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donalda Trampa nakon što su agenti otvorili vatru na čoveka koji je primećen sa nečim što je možda bio pištolj dok je bivši predsednik bio na golf terenu, naveli su izvori iz policije, preneo je Njujork post.

Pucnjava se dogodila oko dva meseca nakon što je Tomas Metju Kruks izveo atentat na Trampa na skupu u Batleru, u Pensilvaniji 13. jula, kada mu je naneo povredu uha.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVI PUT U ISTORIJI SE OVO DEŠAVA U FIRMAMA: Situacija koju niko u Srbiji ni svetu nije očekivao