U GRMLJU PRONAĐENA PUŠKA AK-47, NIŠAN I GOPRO KAMERA : Detalji novog neuspelog pokušaja atentata Trampa

Novosti online

15. 09. 2024. u 23:29

AMERIČKI Federalni istražni biro (FBI) istražuje "navodni pokušaj ubistva bivšeg predsenika Donalda Trampa"

У ГРМЉУ ПРОНАЂЕНА ПУШКА АК-47, НИШАН И ГОПРО КАМЕРА : Детаљи новог неуспелог покушаја атентата Трампа

Foto: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

FBI je saopštio da je Tramp bio predmet pokušaja atentata u njegovom golf klubu na Floridi.

Osumnjičeni je bio u drvoredu, naoružan puškom AK-47, objavio je CBS news. Više službenika za sprovođenje zakona reklo je televizijskoj kući da je naoružanog muškarca na rubu golf terena primetio član američke tajne službe Donalda Trampa.

Osumnjičeni je navodno pobegao s mesta zločina nakon što ga je agent tajne službe upucao s više hitaca, a osumnjičeni je uskočio u automobil.

Lokalni šerif je na konferenciji za medije rekao da je puška "u stilu AK-47" pronađena u grmlju gde je osumnjičeni viđen, zajedno s nišanom, dva ranca i GoPro kamera.

Agent FBI Džefri Veltri kaže da FBI sada vodi istragu o incidentu. On dodaje da je više timova na golf terenu i traži od javnosti da izbegava to područje.

- Tramp je bio između 250 i 350 metara od osumnjičenog. Ali s puškom i takvim nišanom, to nije velika udaljenost - rečeno je na konferenciji.

Bela kuća je nakon incidenta saopštila da su predsednik SAD Džozef Bajden i potpredsednica Kamala Haris obavešteni o bezbednosnom incidentu na Trampovom međunarodnom golf terenu, gde je bivši predsednik Tramp igrao golf.

-Osetili su olakšanje kada su saznali da je bezbedan. Njihov tim će ih redovno obaveštavati o razvoju situacije - navela je Bela kuća.

Tajna služba je odvela na sigurno bivšeg predsednika i kandidata republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donalda Trampa nakon što su agenti otvorili vatru na čoveka koji je primećen sa nečim što je možda bio pištolj dok je bivši predsednik bio na golf terenu, naveli su izvori iz policije, preneo je Njujork post.

(Euro Njuz)

BONUS VIDEO:

ROBERT DAVI: Beli Anđeo je spasio Trampa od atentata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UPLAŠIO SE NOVAKA? Evo šta radi Cicipas dok se Đoković protiv Grka bori za Srbiju! (VIDEO)