DO NEKIH ZGRADA MOŽE SE SAMO ČAMCEM: Austrija paralisana zbog obilnih padavina (FOTO)

Tanjug

16. 09. 2024. u 08:15

U AUSTRIJI, koja je pogođena obilnim padavinama koje je centralnoj i istočnoj Evropi doneo ciklon Boris, najteža situacija sa poplavama je u pokrajini Donja Austrija, koja je u nedelju proglašena za područje katastrofe.

ДО НЕКИХ ЗГРАДА МОЖЕ СЕ САМО ЧАМЦЕМ: Аустрија паралисана због обилних падавина (ФОТО)

Tanjug

Zbog obilnih padavina saobraćaj u Beču danas je delimično obustavljen, škole su u vanrednom režimu, mnoge ulice su zatvorene, a do nekih zgrada se može doći samo čamcem, javljaju austrijski mediji.

List Hojte prenosi da je javni prevoz u zastoju i da je podzemna železnica delimično zatvorena zbog kvarova metroa usled poplava izazvanih obilnim kišama.

Bečki Kurir navodi da se u glavnom gradu Austrije do nekih zgrada može doći samo čamcem.

U Beču je do sada u nevremenu šest osoba povređeno, saopštile su gradske vlasti na konferenciji za novinare u nedelju po podne.

Stotine ljudi spaseno je tokom vikenda u Donjoj Austriji, koja je teško pogođena poplavama i proglašena za područje katastrofe.

Neverovatne količine kiše, ponegde čak četiri puta veće od prosečnih vrednosti u septembru, dovele su do izuzetno teške situacije u istočnoj Austriji.

Iako je noć između nedelje i ponedeljka u Donjoj Austriji bila mirna, meteorolozi su za danas prognozirali jaku kišu, navodeći da će pasti i do 60 litara kiše po kvadratnom metru.

Ciklon Boris doneo je obilne kiše centralnoj i istočnoj Evropi, a u poplavama je, prema jučerašnjim podacima, poginulo najmanje sedam ljudi.

Vodostaj reka u centralnoj Evropi nastavlja da raste, uključujući i Dunav.

Gradonačelnik Budimpešte Gergelj Karačonji izjavio je u nedelju da Budimpešti preti najveća poplava u poslednjoj deceniji.

BONUS VIDEO: POPLAVE U MILANU: Pogledajte kako izgledaju ulice posle obilnih padavina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

Nagrade vredne 1.300.000 dinara za paraolimpijske šampione od Super Vera