ON JE POKUŠAO DA UBIJE TRAMPA: Otkriven identitet atentatora (FOTO)

Tanjug

16. 09. 2024. u 08:36

RAJAN Vesli Raut (58), koji je uhapšen zbog bezbednosnog incidenta na Floridi koji FBI istražuje kao pokušaj ubistva republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, ima bogatu kriminalnu prošlost i od 2019. godine podržava isključivo demokratske kandidate.

ОН ЈЕ ПОКУШАО ДА УБИЈЕ ТРАМПА: Откривен идентитет атентатора (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/ Rajan Raut

Kako piše Njujork post, Raut, koji je iz Severne Karoline, često je na društvenim mrežama objavljivao komentare o politici, a u aprilu je na mreži X napisao da je "demokratija na glasačkom listiću" ove godine.

- Ne možemo da izgubimo - napisao je on, ponavljajući antitrampovsku retoriku, navodi list.

Za Trampa je naveo da ga je kao predsednik razočarao i da "Amerikance želi da učini robovima".

- Ne možemo priuštiti poraz. Svet računa na nas da mu pokažemo put - jedna je od poruka koje je Raut objavio na društvenim mrežama.

Od 2019. godine, Raut je demokratskim kandidatima 19 puta donirao novac.

On je na društvenim mrežama takođe snažno podržavao Ukrajinu u ratu protiv Rusije i Tajvan u napetim odnosima sa Pekingom, navodi list.

Dodaje se da je u jednoj od objava Raut vlasniku mreže X Ilon Masku poručio da od njega želi da kupi raketu kako bi je opremio bojevom glavom i uperio je u zaštićenu vilu ruskog predsednika Vladimira Putina na Crnom moru.

Rut je uhapšen nedugo nakon što je pobegao pošto su agenti tajne službe otvorili vatru na njega jer je uperio poluautomatsku pušku ka golf klubu bivšeg predsednika Donalda Trampa u Vest Palm Biču na Floridi, dok je Tramp igrao golf.     

Republikanski predsednički kandidat je nepovređen i na bezbednom, saopštila je policija, a FBI incident istražuje kao "pokušaj ubistva".

BONUS VIDEO: POPLAVE U MILANU: Pogledajte kako izgledaju ulice posle obilnih padavina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

OVAKAV NIKAD NIJE BIO! Novak Đoković zapevao bugarski hit - evo i zašto (VIDEO)