"TO NIJE NAŠA STVAR": Oglasio se Kremlj o atentatu na Trampa

Novosti online

16. 09. 2024. u 12:34

KREMLj prati informacije koje stižu iz Sjedinjenih Država uoči predsedničkih izbora i u vezi sa drugim pokušajem atentata na Donalda Trampa, rekao je na brifingu predsednički sekretar za štampu Dmitrij Peskov.

ТО НИЈЕ НАША СТВАР: Огласио се Кремљ о атентату на Трампа

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin/Justin Lane/Pool Photo via AP

- To zapravo nije naša stvar. Pratimo informacije koje dolaze iz Sjedinjenih Država - rekao je on, komentarišući vesti o drugom pokušaju atentata na američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa.

- Vidimo da je tamo napeta situacija, između političkih rivala, politička borba se zaoštrava, upotrebljene su različite metode. Pažljivo pratimo, ali mi se u to nikada ni na koji način nismo mešali i ne mešamo se ni sada - rekao je Peskov.

Komentarišući potencijalnu povezanost napadača Rajana Veslija Ruta sa Ukrajinom, on je istakao: „Pre svega, to bi trebalo da bude velika briga i glavobolja američkih specijalnih službi“.

Ranije je TV „Foks Njuz“, pozivajući se na izvore objavio da je zbog pokušaja ubistva bivšeg predsednika SAD uhapšen 58-godišnji Rajan Vesli Raut, stanovnik Havaja.

Do pucnjave je došlo u nedelju u golf-klubu gde se nalazio Tramp. Prema policijskim podacima, pripadnici Tajne službe otvorili su vatru na uljeza koji se krio u žbunju. Muškarac je pokušao da pobegne automobilom, ali je uhapšen. Na mestu gde je primećen nađena je jurišna puška AK-47 sa optičkim nišanom, dva ruksaka i kamera GoPRro. U istragu se uključio i FBI, američke vlasti ocenjuju incident kao pokušaj ubistva Trampa.

Ovo je već drugi pokušaj ubistva Trampa. Prvi se dogodio sredinom jula tokom javnog obraćanja na mitingu u Pensilvaniji, kada je Tramp pogođen u uho. U pucnjavi je poginuo jedan od gledalaca, pedesetogodišnji bivši vatrogasac, a dve osobe su teško povređene.
Predsednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama održaće se 5. novembra.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PUTIN STIGAO U MONGOLIJU: Pogledajte doček koji je priređen povodom dolaska ruskog predsednika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ SE NE ZAUSTAVLJA: Oborio još jedan rekord Rodžera Federera, evo i koji