TOKAJEV OBJASNIO ŠOLCU: Rusija je vojno nepobediva

Novosti online

16. 09. 2024. u 13:29

RUSIJA je vojno nepobediva, dalja eskalacija u Ukrajini dovešće do nepopravljivih posledica po celo čovečanstvo, izjavio je kazahstanski predsednik Kasim-Džomart Tokajev na sastanku sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom u Astani.

ТОКАЈЕВ ОБЈАСНИО ШОЛЦУ: Русија је војно непобедива

Foto: Profimedia

- Činjenica je da je Rusija, u vojnom smislu, nepobediva. Dalja eskalacija rata će dovesti do nepopravljivih posledica za čitavo čovečanstvo, pre svega za sve zemlje koje su direktno uključene u rusko-ukrajinski sukob. Na žalost, dobra šansa za postizanje, makar primirja je propuštena time što nije zaključen Istanbulski sporazum - rekao je Tokajev.

Međutim, napomenuo je on, prilika za postizanje mira i dalje postoji. Neophodno je pažljivo razmotriti sve mirovne inicijative različitih država i doneti odluku o prekidu neprijateljstava, a zatim preći na razgovore o teritorijalnim pitanjima.

- Po našem mišljenju, mirovni plan Kine i Brazila zaslužuje podršku. Lideri država dolaze i odlaze, ali narodi, posebno susedi, treba da žive u miru i međusobnom razumevanju. Kazahstan i Rusija ima najdužu u svetu demilitarizovanu kopnenu granicu. Među našim državama se razvija saradnja u okviru strateškog partnerstva i savezništva - naglasio je Tokajev.

Šolc je u ponedeljak doputovao u zvaničnu posetu Kazahstanu. On će učestvovati na drugom samitu „Centralna Azija + Nemačka“, a razgovaraće i o realizaciji zajedničkih investicionih projekata.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PUTIN STIGAO U MONGOLIJU: Pogledajte doček koji je priređen povodom dolaska ruskog predsednika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)