ANALIZA "VAŠINGTON POSTA": Ukrajinska vojska preti Kijevu državnim udarom u slučaju dogovora sa Rusijom

Novosti onlajn

16. 09. 2024. u 16:27

UKRAJINSKA vojska mogla bi da organizuje prevrat u slučaju da Kijev potpiše mirovni sporazum sa Moskvom, objavio je američki list „Vašington post“, pozivajući se na predstavnike Oružanih snaga Ukrajine.

АНАЛИЗА ВАШИНГТОН ПОСТА: Украјинска војска прети Кијеву државним ударом у случају договора са Русијом

Tanjug

U članku se navodi da usled napredovanja ruskih snaga u DNR, zapadne zemlje vrše sve veći pritisak na Kijev zahtevajući da otpočnu pregovore po principu „zemlja u zamenu za mir“.

Istovremeno, list ističe da će bilo kakav dogovor „zemlja u zamenu za mir“, najpre rešiti sudbinu Donbasa, iako se tome oštro protive ukrajinski vojnici, posebno oni koji su učestvovali u borbama za očuvanje ove teritorije pod vlašću Kijeva.

- Doći će do državnog udara jer će ovu ideju promovisati samo oni koji sede u mirnim gradovima. A, ovde je niko neće podržati - izjavila je za list vojni lekar Oružanih snaga Ukrajine Veronika.

„Vašington post“ takođe se poziva na anketu javnog mnjenja, koju je sproveo Međunarodni institut za sociologiju u Kijevu, koja je pokazala da više od polovine Ukrajinaca kao i ranije odbacuje ideju povlačenja Kijeva sa zauzetih teritorija u zamenu za mir.

Ranije je više puta objavljivano o mogućnosti državnog udara u Ukrajini. Za pripremu takvog scenarija optuživana je ne samo ukrajinska vojska, već i zapadne zemlje.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski takođe je izjavljivao o mogućem novom majdanu u Kijevu, ali je za njegovu pripremu optuživao samo Rusiju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

POPLAVE U MILANU: Pogledajte kako izgledaju ulice posle obilnih padavina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo