TRAMP OPTUŽIO BAJDENA I HARIS ZA POKUŠAJ ATENTATA: NJihova retorika navodi ljude da pucaju u mene

Tanjug

16. 09. 2024. u 19:01

REPUBLIKANSKI kandidat Donald Tramp danas je izjavio da ''retorika'' predsednika SAD Džozefa Bajdena i potpredsednice Kamale Haris navodi ljude da pucaju na njega, rekavši da je napadač koji je u nedelju otvorio vatru u blizini bivšeg predsednika reagovao na ''veoma zapaljiv'' narativ demokrata.

ТРАМП ОПТУЖИО БАЈДЕНА И ХАРИС ЗА ПОКУШАЈ АТЕНТАТА: Њихова реторика наводи људе да пуцају у мене

Foto: Profimedia

- Verovao je (napadač) u retoriku Bajdena i Harisa i delovao je prema njoj. Njihova retorika izaziva pucanje na mene, kada sam ja taj koji će spasiti zemlju, a oni su ti koji je uništavaju i iznutra i spolja - rekao je on za Foks njuz.

Tramp je ukazao na komentare Bajdena i Harisa u kojima republikanca predstavljaju kao ''pretnju demokratiji“, dok sebe predstavljaju kao ''lidere jedinstva''.

On je napomenuo da smatra da će Bajden i Haris ''uništiti zemlju'' i okarakterisao ih kao ''unutrašnje neprijatelje'' i ''pretnju''.

Tramp je takođe rekao da politika Bajdena i Haris uništava zemlju, ''dopuštajući milionima veoma opasnih migranata da uđu i unište našu zemlju i gradove“.

- Spolja smo slabi i nejaki i više nas svet ne poštuje - istakao je Tramp i ponovio svoju kritiku prošlonedeljne predsedničke debate sa Haris i navodne medijske pristrasnosti u korist demokrata.

Amerikanac Rajan Vesli Raut (58), koji je uhapšen zbog bezbednosnog incidenta na Floridi koji FBI istražuje kao pokušaj ubistva republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, danas je pred federalnim sudom optužen za nezakonito posedovanje vatrenog oružja i posedovanje vatrenog oružja sa izbrisanim serijskim brojem.

Raut je uhapšen u nedelju nedugo nakon što je pobegao pošto su agenti tajne službe otvorili vatru na njega jer je uperio poluautomatsku pušku ka golf klubu bivšeg predsednika Donalda Trampa u Vest Palm Biču na Floridi, dok je Tramp igrao golf.

Republikanski predsednički kandidat je nepovređen i na bezbednom, saopštila je policija, a FBI incident istražuje kao pokušaj ubistva.

Pucnjava se dogodila oko dva meseca nakon što je Tomas Metju Kruks izveo atentat na Trampa na skupu u Batleru, u Pensilvaniji 13. jula, kada je Tramp zadobio povredu uha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO PREVARANT ILI PSIHO Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO "PREVARANT" ILI "PSIHO" Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RAJAN Vesli Rut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Vol strit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rutom u Kijevu 2022. godine.

17. 09. 2024. u 09:50

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

SKANDALOZNO! VLADIKA GRIGORIJE SE PERFIDNO PRIBLIŽAVA KATOLICIZMU: Nakon služenja mise poziva da žene budu sveštenici