IZRAEL ODREDIO NOVI RATNI CILJ: Bezbedan povratak stanovništva na sever zemlje

Tanjug

17. 09. 2024. u 08:51

IZRAEL je saopštio da je bezbedan povratak stanovništva sa severa te zemlje svojim domovima novi, četvrti cilj koji želi da postigne u ratu koji vodi sa palestinskim Hamasom.

ИЗРАЕЛ ОДРЕДИО НОВИ РАТНИ ЦИЉ: Безбедан повратак становништва на север земље

Foto: Tanjug/AP/ilustracija

Iz kancelarije premijera Benjamina Netanjahua danas je saopšteno da je bezbednosni kabinet ažurirao svoje zvanične ciljeve za aktuelni sukob koji Izrael vodi sa Hamasom u Gazi, kako bi uključio četvrti cilj - "bezbedan povratak stanovnika severa svojim domovima", prenosi Tajms of Izrael.

U saopštenju se navodi da će „Izrael nastaviti da deluje kako bi postigao ovaj cilj“.

Predlog dolazi više od jedanaest meseci nakon što je desetine hiljada stanovnika severa Izraela raseljeno iz svojih domova nakon Hamasovog napada 7. oktobra, a militanti Hezbolaha iz Libana počeli da napadaju severni deo Izraela skoro svakodnevno.

Izrael sve češće preti da će pokrenuti veliku operaciju za potiskivanje Hezbolaha sa granice, a promena ratnih ciljeva dolazi u trenutku kada specijalni izaslanik SAD Amos Hohštajn boravi u Izraelu u pokušaju da se postigne diplomatsko rešenje i izbegne dalja eskalacija.

Do sada su zvanični ratni ciljevi Izraela bili eliminacija Hamasovih vojnih i upravljačkih sposobnosti, povratak svih talaca i osiguranje da Gaza više ne predstavlja pretnju Izraelu, navodi Tajms of Izrael.

BONUS VIDEO:

NAJDUŽI STAKLENI TOBOGAN NA SVETU: Pogledajte kako izgleda spuštanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO PREVARANT ILI PSIHO Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO "PREVARANT" ILI "PSIHO" Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RAJAN Vesli Raut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Vol strit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rautom u Kijevu 2022. godine.

17. 09. 2024. u 09:50

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

SKANDALOZNO! VLADIKA GRIGORIJE SE PERFIDNO PRIBLIŽAVA KATOLICIZMU: Nakon služenja mise poziva da žene budu sveštenici