SASTANAK IRANA, RUSIJE, MAĐARSKE I NORVEŠKE: Šef iranskog nuklearnog tima na razgovoru sa visokim zvaničnicima

Jovana Švedić

17. 09. 2024. u 11:47

ŠEF Organizacije za atomsku energiju Irana (AEOI) Mohamed Eslami održao je sastanke sa kolegama i visokim zvaničnicima iz Rusije, Mađarske i Norveške tokom boravka u Beču gde učestvuje na 68. Generalnoj konferenciji Međunarodne agencije za atomsku energiju.

САСТАНАК ИРАНА, РУСИЈЕ, МАЂАРСКЕ И НОРВЕШКЕ: Шеф иранског нуклеарног тима на разговору са високим званичницима

Tanjug

Eslami je u utorak na društvenoj mreži Iks rekao da je razgovarao o mirnoj saradnji u nuklearnoj energiji između Irana i Rusije tokom sastanka sa generalnim direktorom Rosatoma Aleksejem Lihačovim, uključujući pitanja vezana za izgradnju drugog i trećeg bloka u iranskoj nuklearnoj elektrani "Bušer".

Rekao je da je sa mađarskim ministrom spoljnih poslova Peterom Sijartom razgovarao o pitanjima poput obuke, nuklearne regulative i bezbednosnih standarda.

Eslami je rekao da su se on i zamenik norveškog ministra inostranih poslova Andreas Mocfeld Kravik na svom sastanku složili da zapadne strane u nuklearnom sporazumu iz 2015. između Irana i svetskih sila treba da ispoštuju svoje obaveze prema sporazumu.

Iranski šef nuklearne elektrane rekao je da će tokom boravka u Beču voditi dalje razgovore sa zvaničnicima drugih zemalja.

(Islamik Repablik Njuz Ejgensi)

BONUS VIDEO:

PAKISTAN LANSIRAO PRVU BALISTIČKU RAKETU: Projektil opremljen jedinstvenim navigacionim sistemom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO PREVARANT ILI PSIHO Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO "PREVARANT" ILI "PSIHO" Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RAJAN Vesli Rut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Vol strit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rutom u Kijevu 2022. godine.

17. 09. 2024. u 09:50

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje