"JASNO JE ŠTA JE NAJVEĆA BRIGA" Berbok: Ako Ukrajina padne, Moldavija je sledeća

Tanjug

17. 09. 2024. u 12:43

MINISTARKA spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila je danas u Kišinjevu da bi Moldavija mogla da bude "sledeća na redu" ukoliko Ukrajina padne i da podrška Ukrajini garantuje njen opstanak.

ЈАСНО ЈЕ ШТА ЈЕ НАЈВЕЋА БРИГА Бербок: Ако Украјина падне, Молдавија је следећа

Foto: Tanjug/AP

- Sve što radimo da podržimo Ukrajinu takođe znači podsticanje stabilizacije u Moldaviji. Jasno je šta je najveća briga: ako Ukrajina padne, Moldavija je sledeća zemlja na redu - rekla Berbok prilikom posete Kišinjevu, gde prisustvuje Moldavskoj partnerskoj platformi zajedno sa predstavnicima Francuske i Rumunije, prenosi Rojters.

Predsednica Moldavije Maja Sandu rekla je da se zemlja još uvek suočava sa ozbiljnim izazovima i pozvala partnere da povećaju svoju podršku.

- Rat Rusije protiv Ukrajine, koji smo prvog dana osudili, naneo je ogromnu štetu našoj ekonomiji. Neizvesnost koju je rat izazvao ozbiljno nastavlja da koči naš ekonomski razvoj i ometaće ga sve dok rat traje - rekla je Sandu.

Moldavsku partnersku platformu pokrenula je Nemačka nakon početka rata u Ukrajini 2022. godine.

BONUS VIDEO: PUSTOŠ POSLE POPLAVA U ČEŠKOJ: Prijavljeni prvi smrtni slučajevi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO PREVARANT ILI PSIHO Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO "PREVARANT" ILI "PSIHO" Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RAJAN Vesli Rut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Vol strit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rutom u Kijevu 2022. godine.

17. 09. 2024. u 09:50

Komentari (0)

NAŠA POZNATA PEVAČICA DOŽIVELA TEŠKU SAOBRAĆAJKU: Lekari konstatovali njenu smrt, a onda se desilo čudo (FOTO)