NA METI "METE": Zbog navodno mešanja u američke izbore odsečeni ruski mediji

I.S.

17. 09. 2024. u 16:54

KOMPANIJA "Meta", najavljuje da će blokirati ruske medije Raša tudej(RT) i "Rosija sevodnja" zbog američkih sankcija, prenosi En-Bi-Si njuz. Prošle nedelje, američki zvaničnici, optužili su RT da "sprovodi tajne operacije informacionog ratovanja širom sveta kao ruka ruskih špijunskih agencija".

НА МЕТИ МЕТЕ: Због наводно мешања у америчке изборе одсечени руски медији

Foto: AP

"Meta", koja uključuje Fejsbuk i Instagram, ograničila je pristup RT i Sputnjiku širom EU još 2022. godine zbog sukoba u Ukrajini. Iks i druge platforme, donele su zabrane u senci i dodatno smanjile vidljivost sadržaja RT. Mere, preduzete protiv ovog medija, eskalirale su od 2022. do 2024.

Ministarstvo finansija SAD uvelo je sankcije protiv "Rosije sevodnja", RIA Novosti, RT, Sputnjika i Raptlija, a ograničenja se odnose i na glavnu urednicu medijske grupe Margaritu Simonjan, njene zamenike i niz glavnih menadžera RT. Razlog je navodni "neprijateljski uticaj na predsedničke izbore u SAD".

- Američke sankcije protiv ruskih medija pokazuju koliko je daleko Vašington spreman da ide u pokušajima da uguši RF. Optužbe na račun ruskih medija, posebno američkih visokih zvaničnika, graniče se sa ludilom. Bilo bi smešno da nije tužno - poručio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov i istakao da se Moskva nije i neće mešati u unutrašnju politiku SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA JE STVAR BITI ŠAMPION OVOG TURNIRA! Karlos Alkaraz ni sam ne veruje u ono što je rekao