MUŠKARAC POLIO LJUDE BENZINOM, POLICIJA TRAGA ZA NJIM: Snimljen trenutak izbijanja požara u parlamentu Rumunije (VIDEO)

Novosti online

17. 09. 2024. u 17:40

ŠOKANTAN incident desio se danas u parlamentu Rumunije. Muškarac je ušao u zgradu i navodno polio ljude benzinom u holu. Trenutak kada je zapalio vatru u prodavnici suvenira snimile su kamere. Počinitelj je odmah pobegao i sada ga traži policija.

МУШКАРАЦ ПОЛИО ЉУДЕ БЕНЗИНОМ, ПОЛИЦИЈА ТРАГА ЗА ЊИМ: Снимљен тренутак избијања пожара у парламенту Румуније (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Printskrin

Jedna osoba je ušla u dvorište Zastupničkog doma u Bukureštu i, kako javlja Antena observator, bacila benzin u zoni za posetioce, na nivou S2, u prodavnici suvenira. Radnica koja je u tom trenutku bila tamo je poprskana benzinom i doživela je napad panike kada je videla vatru. Navodno je muškarac polio benzinom nekoliko osoba.

Šta kaže policija?

- Danas, 17. septembra 2024. godine, policajci iz Direkcije opšte policije Grada Bukurešta – Policijska stanica 17, primili su dojavu putem sistema 112 da je jedna osoba bacila supstancu, verovatno zapaljivu, u javnoj ustanovi u Sektoru 5. Na lice mesta stigli su policajci iz pod‌jedinice, a prema prvim istragama, ustanovljeno je da je, nakon spontanog sukoba, posetilac bacio zapaljivu supstancu. Požar je izbio u prostoriji za posetioce, a oko 300 osoba je u tom trenutku evakuisano.

- Prema prvim informacijama, nema povređenih. Trenutno su u toku aktivnosti, a vrše se i provere kako bi se identifikovala osoba koja je u pitanju. Istraga se nastavlja kako bi se tačno utvrdile okolnosti pod kojima se događaj odigrao - saopštila je policija.

Šta kažu vatrogasci?

- Intervenisali smo kako bismo ugasili požar koji je izbio u Palati parlamenta, u sali Konstantina Brankušija. Požar je izbio u prostoriji za posetioce, na površini od 30 kvadratnih metara. Goreli su tekstilni predmeti i kancelarijski materijal. U incidentu nema povređenih.

- Intervenisale su jedinice iz Vatrogasne jedinice Palate parlamenta.

- Trenutno je požar ugašen", saopštili su vatrogasci.

(Telegraf)

Pogledajte trenutak izbijanja požara:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOVOLJNO JE SAMO BRATKO, NE TREBA VIŠE OD TOGA: Đoković i Dimitrov dobili poklon pred meč u Sofiji, evo i koji (VIDEO)