KREMLJ PORUČIO NATO-u: Opasno je ignorisati Putinove reči

Novosti online

18. 09. 2024. u 11:54

ODBIJANjE rukovodstva NATO-a da uzme u obzir izjave ruskog predsednika Vladimira Putina o posledicama mogućih napada na Rusiju zapadnim oružjem je opasan i kratkovid korak, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

КРЕМЉ ПОРУЧИО НАТО-у: Опасно је игнорисати Путинове речи

Foto: Profimedia

On je tim rečima prokomentarisao izjavu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga koji je rekao da Alijansa neće postati deo sukoba u Ukrajini ako dozvoli Kijevu da izvodi napade u dubinu ruske teritorije, te da to neće biti crvena linija.

- Ta prividna želja da se izjava ruskog predsednika ne uzima u obzir je kratkovid i neprofesionalan korak - rekao je Peskov.

Takođe je napomenuo da aktuelni generalni sekretar NATO-a uskoro odlazi sa dužnosti, te da ubrzo neće morati da snosi odgovornost za izgovorene reči.

- Međutim, takav stav je izuzetno provokativan i opasan - poručio je Peskov.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izajvio je ranije da predstavnici zemalja NATO-a moraju da shvate „čime se igraju“ kada govore o planovima da se Kijevu dozvoli da gađa ciljeve duboko u teritoriji Rusije pomoću raketnih sistema predatih Oružanim snagama Ukrajine. Prema njegovim rečima, direktno učešće Zapada u sukobu u Ukrajini značajno će promeniti njegovu suštinu i značiće da članice Severnoatlantske alijanse – SAD i evropske zemlje – ratuju sa Rusijom. Moskva će donositi odluke na osnovu pretnji koje se budu pojavljivale pred njom, napomenuo je Putin.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PUTIN STIGAO U MONGOLIJU: Pogledajte doček koji je priređen povodom dolaska ruskog predsednika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje