PLJAČKAJU VINO UMESTO NAKITA: Nestaju boce koje koštaju po nekoliko stotina evra, šteta preko sto hiljada evropskih novčanica

Pored "klasičnih" krađa novca ili nakita, u Francuskoj, zemlji vina, na meti lopova umeju da budu i boce skupocenih berbi.

ПЉАЧКАЈУ ВИНО УМЕСТО НАКИТА: Нестају боце које коштају по неколико стотина евра, штета преко сто хиљада европских новчаница

Foto: Goran Čvorović

Krađa koja se dogodila ovih dana izazvala je pažnju javnosti. Vlasniku privatne vinarije u čuvenom regionu Bordoa ukradeno su flaše s nektarom vrednim preko sto hiljada evra!

Naročito je bio spektakularan način na koji su delovali kradljivci. Bezbednosne kamere su zabeležile trenutak kada automobil probija sigurnosna vrata. Iako je trebalo da zaštite vlasnika i njegove proizvode, vrata su lako popustila. Iz kola su izlašla četiri muškarca s maskama i rukavicama.

Za svega četiri minuta, mirno su pokupili 318 boca skupocenog pića i otišli sa mesta krađe. Tačno su znali šta traže. Boce od desetak evra ih nisu zanimale. Šteta je procenjena na oko sto hiljada evra.

Vlasnik kaže da je ovo vino bilo namenjeno poznatim restoranima u SAD. Sad se postavlja pitanje šta će biti s plenom, odnosno kojim će se kanalima prodavati.

Krađe po podrumima u regionu su česte, a nestaju boce i po nekoliko stotina evra. Žandarmerija savetuje vlasnike da postave alarme, bezbednosne sisteme i da se udruže u zajedničkoj borbi protiv kradljivaca vina.

U februaru je uhapšen muškarac optužen da je ukrao više od 7 hiljada boca u poslednjih petnaetak godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio