JORDANSKI MINISTAR: Izrael gura Bliski istok na ivicu regionalnog rata

Tanjug

18. 09. 2024. u 15:24

JORDANSKI ministar spoljnih poslova Ajman Safadi izjavio je danas da Izrael gura ceo Bliski istok na ivicu regionalnog sukoba time što na više frontova održava opasnu eskalaciju.

ЈОРДАНСКИ МИНИСТАР: Израел гура Блиски исток на ивицу регионалног рата

Tanjug

On je to rekao posle sastanka Kontakt grupe ministara islamskih i arapskih zemalja u Amanu, koji je bio posvećen postizanju primirja u Gazi, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, mir neće prevladati bez rešenja koje bi podrazumevalo dve države.

Pejdžeri koje su koristili pripadnici Hezbolaha juče su istovremeno eksplodirali u južnom Libanu, a Hezbolah je danas saopštio da je broj poginulih u eksploziji pejdžera porastao na 12 nakon što su još tri operativca te grupe podlegla zadobijenim povredama.

Neimenovani libanski izvori tvrde da je izraelska obaveštajna služba Mosad postavila malu količinu eksploziva u 5.000 pejdžera tajvanske proizvodnje koje je libanska grupa Hezbolah naručila nekoliko meseci pre jučerašnjih eksplozija, prenela je britanska agencija.

Hezbolah je počeo da ispaljuje rakete i dronove na sever Izraela nakon izbijanja sukoba u Gazi posle napada palestinske militantne grupe Hamas na Izrael 7. oktobra prošle godine.

Hezbolah je saopštio da će obustaviti napade ukoliko se postigne primirje u Gazi, ali su višemesečni pregovori, u kojima posreduju SAD, Katar i Egipat, u zastoju.

Izrael na napade Hezbolaha odgovara izvođenjem vazdušnih napada na položaje Hezbolaha u Libanu.

BONUS VIDEO: ZGRADE I VOZILA GORE: Pogledajte Belgorod nakon granatiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje