TRAGEDIJA NA LETOVALIŠTU: Žena preminula nakon napada ajkule, nije joj bilo spasa

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

18. 09. 2024. u 15:49

NEIMENOVANA nemačka državljanka je preminula nakon što ju je napala ajkula dok je plivala pored katamarana na otvorenom moru između španskih Kanarskih ostrva i zapadne Afrike, rekao je danas portparol policije.

ТРАГЕДИЈА НА ЛЕТОВАЛИШТУ: Жена преминула након напада ајкуле, није јој било спаса

Foto: Profimedia/Ilustracija

Žena, stara 30 godina, putovala je katamaranom koji je pre četiri dana isplovio ka jugu sa ostrva Gran Kanarija, prenosi Rojters.

Dok je plivala, ajkula ju je napala i odgrizla joj je jednu nogu, dodala je policija. Obalska straža je doletela sa Gran Kanarije u to područje, 514 kilometara južno od ostrva, i evakuisala ženu, koja je potom u helikopteru preminula od zadobijenih rana.

Iako je nekoliko vrsta ajkula dovoljno veliko i agresivno da love životinje veličine čoveka, napadi ajkula na ljude i smrtni slučajevi su retki, navodi britanska agencija.

Međunarodni dosije o napadima ajkula (ISAF) Muzeja prirodne istorije Floride identifikovao je 14 smrtnih slučajeva povezanih sa ajkulama širom sveta 2023.

ISAF je zabeležio samo šest potvrđenih incidenata povezanih sa ajkulama u istoriji Španije.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: PUSTOŠ POSLE POPLAVA U ČEŠKOJ: Prijavljeni prvi smrtni slučajevi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIVOT IM SE MENJA ZBOG STROGIH PRAVILA KRUNE: Princ DŽordž i princeza Šarlot uskoro nigde više neće smeti da putuju zajedno