"SUMNJIVA SITUACIJA" Policija se oglasila povodom navoda o nađenom eksplozivu u blizini Trampovog mitinga

Novosti online

18. 09. 2024. u 17:40

POLICIJA u američkoj državi Njujork je saopštila da nema opasnosti na mestu gde večeras treba da se održi miting bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa na Long Ajlendu nakon što su se pojavili izveštaji da je navodno pronađen eksploziv u automobilu u blizini tog mesta.

СУМЊИВА СИТУАЦИЈА Полиција се огласила поводом навода о нађеном експлозиву у близини Трамповог митинга

Foto: Tanjug Ap

Portparol policijske uprave okruga Nasau potvrdio je za „Dejli mejl“ da je postajala "sumnjiva situacija" uoči Trampovog govora na kome se okupljaju hiljade fanova kandidata republikanaca, ali da nema potvrde izveštaja da je pronađena eksplozivna naprava.

„Dejli mejl“ je ranije objavio da je policija navodno pronašla eksploziv u automobilu u blizini mesta mitinga Donalda Trampa u mestu Nasau na Long Ajlendu gde bi on večeras trebalo da govori.

Podsetimo, Tramp je u ovoj kampanji preživeo dva pokušaja ubistva. Prvi atentat na Trampa dogodio se 13. jula u Pensilvaniji, kada je povređen, ali nije bio životno ugrožen. Drugi pokušaj ubistva republikanskog kandidata Donalda Trampa dogodio se 15. septembra u golf klubu na Floridi.

Oba puta republikanski predsednički kandidat je izjavio je da je "retorika" njegove protivnice na predsedničkim izborima iz redova demokrata Kamale Haris i predsednika SAD Džozefa Bajdena navodno dovela do pokušaja ubistva.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

APEL DELIJAMA: Crvena zvezda objavila važno saopštenje pred meč sa Benfikom