TENZIJA SE NASTAVLJA: Britanska vlada pozvala ruskog ambasadora zbog diplomatskog incidenta u Moskvi

Novosti onlajn

18. 09. 2024. u 18:09

BRITANSKA vlada saopštila je danas da je pozvala ruskog ambasadora na razgovor, nakon što je ruska služba bezbednosti FSB prošle nedelje oduzela akreditacije šestorici britanskih diplomata u Moskvi zbog sumnje na špijunažu.

ТЕНЗИЈА СЕ НАСТАВЉА: Британска влада позвала руског амбасадора због дипломатског инцидента у Москви

G.Čvorović

Vlada u Londonu je negirala navode Moskve i opisala te optužbe, koje su uključivala i tvrdnje o osoblju britanskog Ministarstva spoljnih poslova, kao ''do sada neviđenu i neosnovanu javnu kampanju agresije'', prenosi Rojters.

Prošle nedelje, FSB je saopštio da su neimenovanim britanskim diplomatama oduzete akreditacije, jer su njihove aktivnosti ugrozile bezbednost Rusije.

"Na osnovu dokumenata koje je dostavio ruski FSB, kao odgovor na brojne neprijateljske poteze Londona, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ukinulo je akreditaciju šestorici zaposlenih u političkom odeljenju britanske ambasade u Moskvi u čijim su akcijama otkriveni znaci obaveštajnog i subverzivnog rada", navedeno je u saopštenju FSB. Obaveštajna služba je upozorila da će ubuduće, "ako se slične akcije otkriju među zaposlenima britanske diplomatske misije, ruski FSB zahtevati prevremeni prekid njihovih službenih putovanja u Rusiji". 

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TEŠKO JE PRIČATI O RAFI, A NOVAK ĐOKOVIĆ...: Rodžer Federer bez dlake na jeziku o svojim velikim rivalima